Trompet en Orgel in concert op 27 okt. 2017
Kerk of organisatie: de Kandelaar
thema: Kerkconcert
link:http://www.kerkpleinamersfoort.nl/modules.php?name=Print&file=article&sid=19261
datum van plaatsing: 17-10-2017
Trompet en Orgel in concert op 27 okt. 2017


Datum:

vrijdag 27 oktober 2017, 
20:00 tot 21:15
 
Locatie:
Heiligenbergerweg 64, Amersfoort
De Kandelaar
Amersfoort

Op vrijdag 27 oktober a.s. geven Piertje Feenstra en Wietse Meinardi een concert op trompet en orgel in De Kandelaar in Amersoort. 

 

Het duo speelt een fris en toegankelijk programma met zowel werken uit de barok als werken uit deze tijd. Er klinkt o.a. muziek van Bach, Händel, Buxtehude en Viviani, maar ook (soms swingende) werken van Wammes, Delerue, De Klerk en Toon Haagen. Werken voor orgel en trompet worden afgewisseld met orgelsolowerken. 

Omdat het op 31 oktober 500 jaar geleden is dat Luther zijn beroemde stellingen in Wittenberg op de deur van de kerk publiceerde klinken er enkele fraaie bewerkingen van Luther-liederen van Bach en Böhm. Ein feste Burg ontbreekt uiteraard niet. Aan een ander jubileum wordt ook even aandacht besteed: het is 100 jaar geleden dat de componist/organist Albert de Klerk werd geboren. 

Wietse en Piertje zullen tussen de stukken door wat vertellen over de muziek. De ambiance in de kerk nodigt daartoe uit: het publiek zit in een kring om het fraaie Leeflang orgel heen.

 

toegang vrij, na afloop collecte