HERFSTCONCERT GLORIEUS ENGELS op 13 okt.
Kerk of organisatie: de Kandelaar
thema: Kerkconcert
link:http://www.kerkpleinamersfoort.nl/modules.php?name=Print&file=article&sid=19123
datum van plaatsing: 07-09-2017
HERFSTCONCERT GLORIEUS ENGELS op 13 okt.
In het jaarlijkse concert van Toonkunst Plus Amersfoort, een koor voor opgewekte senioren, staat dit keer koormuziek van vier gerenommeerde Britse componisten centraal.

 Drie van hen zijn vooral bekend geworden door hun religieuze muziek voor de Anglicaanse kerk. De vierde componist, de in 1944 in Wales geboren Karl Jenkins, is een veelzijdig musicus die voor de jazz- en rockband ‘Soft Machine’ heeft gewerkt, maar die ook een mis heeft gecomponeerd voor de slachtoffers van de Kosovo-oorlog eind jaren negentig.

Met delen uit zijn ‘The Armed Man: A Mass for Peace’ besluiten we het gevarieerde programma, dat begint met het Magnificat en Nunc Dimitis van T. Tertius Noble, gevolgd door Ye Choirs of New Jerusalem van Charles Villiers Stanford.

John Rutter heeft veel muziek geschreven voor koren, liederen, maar ook grotere werken zoals zijn indrukwekkende ‘Magnificat’, waaruit het koor het deel ‘Of a Rose, a lovely Rose’ zingt. Verder zullen enkele van zijn liederen worden uitgevoerd.

Aan het concert werken mee het Forster-strijkkwartet en organist Hans van Haeften. Het geheel staat onder leiding van dirigent Harry van Wijk.

Het concert vindt plaats op vrijdag 13 oktober 2017 in het kerkgebouw De Kandelaar, Heiligenbergerweg 64 Amersfoort, aanvang 20.00 uur. Entree € 15,-.