Festival of Lessons & Carols in Vathorst pagina 1
Kerk of organisatie: de Ontmoetingskerk
thema: Bijzondere vieringen
link:http://www.kerkpleinamersfoort.nl/modules.php?name=Print&file=article&sid=18260
datum van plaatsing: 05-12-2016
Festival of Lessons & Carols in Vathorst

Datum: zondag 11 december 2016,  16:30 tot 17:30

Locatie:

Angelinapolder 1, Vathorst
Ontmoetingskerk
Vathorst

11 December 2016, 16.30 uur, Ontmoetingskerk, Angelinapolder 1, 3825 LX Amersfoort 

 

 

Wat is het Festival of Lessons and Carols?

 

Het Festival of Lessons and Carols is een uit Engeland afkomstige traditionele dienst in het kader van Kerstmis. De lessons zijn lezingen uit bekende Bijbelgedeelten en de carols zijn meestal bekende Engelse kerstliederen. U zult tijdens deze dienst echter ook liederen op Nederlandse, Duitse en Latijnse teksten te horen krijgen. Als rode draad loopt één lied voor samenzang van begin tot eind door de dienst. De overweging wordt altijd gehouden door iemand van de plaatselijke kerk. In de Ontmoetingskerk is dat ds Smit. 

Het projectkoor 'Puer Natus Est' (een kind is ons geboren) staat onder leiding van de Amersfoortse dirigent Theo Hoogenboom, die al ruim 30 jaar dirigent is van vele koren. Vanaf 1999 komt hij jaarlijks in actie als dirigent van het projectkoor, wanneer de Kerstdagen weer in zicht komen. De kern van het koor wordt dit jaar gevormd door de leden van het Middelpuntkoor en een groot aantal gastzangers uit diverse plaatsen. 

Het koor wordt al vanaf het begin begeleid door vaste organist/pianist Hans Wegen, een fluitist en een aantal violisten.

volgende pagina