Vespers in de Sint Joriskerk op 10 dec.. 2016
Kerk of organisatie: St Joriskerk
thema: Bijzondere vieringen
link:http://www.kerkpleinamersfoort.nl/modules.php?name=Print&file=article&sid=18157
datum van plaatsing: 10-11-2016
Vespers in de Adventtijd in de Sint Joriskerk op za. 10 dec. 2016
m.m.v. Capella Amersfoort
Op zaterdagmiddag 10 dec. aanstaande om 17:00 uur vindt er in de Sint Joriskerk een Vesperdienst plaats.


 Deze Vespers worden georganiseerd door de Raad van Kerken – Amersfoort. Medewerking verleent  Capella Amersfoort
 
 
Sinds 2002 worden deze oecumenische Vesperdiensten gehouden en zijn inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende traditie, waarin naast het St. Joris Kamerkoor ook de Bergkerkcantorij, Capella Amersfoort en het Vocaal Ensemble Voxtet participeren.

 

De Vespers zijn zogenaamde Getijdendiensten, welke aan het eind van de middag plaatsvinden en vooruitblikken op de viering van de komende zondag.

 

Het heeft de sfeer van een Engelse Choral Evensong. De Vesperdienst duurt ongeveer drie kwartier en is vrij toegankelijk.
 
 
 

Festival of Lessons & Carols in de Sint Joriskerk

Op zaterdagmiddag 10 december aanstaande om 17:00 uur vindt er in de Sint Joriskerk een Vesperdienst plaats. Deze Vespers worden georganiseerd door de Raad van Kerken – Amersfoort. Medewerking verleent Capella Amersfoort onder leiding van Anthony Scheffer en Henk Veldman, orgel. Ds. Paul Waterval zal voorgaan.
Sinds 2002 worden deze oecumenische Vesperdiensten gehouden en zijn inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende traditie. Jaarlijks wordt er in deze serie Vespers in de tijd voor Kerstmis een Festival of Lessons & Carols gehouden volgens de Anglicaanse liturgische traditie. Bekend geworden door de prachtige Engelse kathedrale koorpraktijk zijn deze feestelijke diensten van traditionele Carols en Bijbellezingen op het vaste land en sinds enkele jaren ook in Amersfoort niet meer weg te denken.

Het Festival of Lessons & Carols duurt ongeveer vijf kwartier en is vrij toegankelijk.
Er is een collecte na afloop t.b.v. Kerstmis voor Iedereen. Warm aanbevolen