TERUG
Toneel, zang, dans
INLOOPCONCERTEN 2010 Amersfoortse koren
Kerken in Amersfoort

INLOOPCONCERTEN 2010 Amersfoortse koren
Scholen in de Kunst/amateurkunstverenigingen organiseert in samenwerking met de Amersfoortse koren een serie van drie “gratis” inloopconcerten op de zaterdagmiddag.
De data zijn 23 januari en 6 en 13 februari.
Door de enthousiaste reacties en grote belangstelling van het publiek is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden.

 

 

De inloopconcerten zijn gratis te beluisteren. Elk koor treedt een half uur op.
Het aantrekkelijke voor de bezoeker is dat men zo naar binnen kan lopen om naar believen kortere of langere tijd te luisteren. Voor mensen die minder bekend zijn met koormuziek een ideale manier om hiermee kennis te maken. Voor de liefhebber een leuk extraatje.

Voor dit eerste concert is een locatie in Kattenbroek gekozen: de Lichtkring, Laan naar Emiclaer 1 van 15.00 tot 17.00 uur. De koren willen zoveel mogelijk mensen uit de nieuwe wijken in de gelegenheid stellen om met hun muziek in aanraking te komen.

De volgende twee concerten vinden plaats in de wijk Vathorst en Nieuwland.

Chr. Koor Message o.l.v. Marius van der Kuijl opent om 15.00 uur het middagprogramma. Dit gemengde koor telt ruim 25 leden en wordt muzikaal begeleid op de piano. Vorig jaar heeft het koor het oratorium Ruth uitgevoerd. De jonge dirigent Marius heeft Message met zijn enthousiasme en inzet de zuiverheid, balans en uitstraling gegeven die nodig zijn om een goed koor te kunnen vormen.

Om 15.30 uur neemt TDK EigenWijs het programma over. Het vrouwenkoor staat onder leiding van Willeke den Hertog-Smits die tevens de begeleiding op piano op zich neemt. Het repertoire is zeer gevarieerd. Dit jaar bestaat het koor 105 jaar. Eind november wordt dit gevierd met een jubileumconcert waarin u o.a. de Liebesliederwalzer van Joh. Brahms kunt horen. Dit in samenwerking met het Hilligersbergs mannnenkoor.

Vanaf 16.00 krijgt het programma een andere wending met het optreden van Tourdion, een koor dat door hun enthousiaste uitstraling en gevarieerd repertoire over een vaste kern van toeschouwers beschikt. Uit een gedeelte van het koor is een kleinkoor geformeerd. Beide koren onder leiding van Grietje Houwink treden vanmiddag voor u op. U kunt een gedeelte uit hun laatste succesvolle concert Ratatouille horen, waarbij het thema “eten” centraal staat

De middag wordt afgesloten met een optreden van het Pluspuntkoor. Dit ouderenkoor wordt geleid door Theo Hoogenboom en begeleid door Rieteke Roodnat. Het koor repeteert overdag en telt 40 leden. Het repertoire is voornamelijk klassiek met o.a. werk van Schubert, L. van Beethoven. Door het sfeervolle en warme programma van de middag vergeet u alle koude en narigheid die een winter met zich mee kan brengen.

Mocht u geïnteresseerd zijn om u bij een van de koren aan te sluiten, dan heeft u vanmiddag de gelegenheid om informatie in te winnen.

In februari kunt u nog twee gratis middagen gevuld met koorzang bijwonen: Op 6 februari in het Icoon in Vathorst en op 13 februari in de Boogkerk in Nieuwland..

Toegang gratis. De Lichtkring, Laan naar Emiclaer 1: 15.00 – 17.00 uur.

. Organisatie Amateurkunstverenigingen onderdeel van Scholen in de Kunst tel: 033-4798023
bericht nr. 9987 :  geplaatst op 11-01-2010 en 4278 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken