TERUG
Kerkconcert
Nieuwjaarsconcert Kleinkoor PetitSoli
St Joriskerk

Nieuwjaarsconcert Kleinkoor PetitSoli
Ingetogen werken van onder andere Mozart en Haydn en opgetogen liederen uit de renaissance en de 20e eeuw zijn de twee componenten van een boeiend nieuwjaarsconcert door kleinkoor PetitSoli

in samenwerking met de stichting Vrienden van de St Joriskerk. Composities voor fluit en orgel en ‘lichtvoetige’ sonates voor twee orgels vormen instrumentale intermezzi. In de grote ruimte van de St Joriskerk komen het Miserere van Mozart, een mis van Joseph Haydn en capella koorwerken van Mendelssohn en Liszt prachtig tot hun recht. Liederen uit de renaissance met het thema ‘beestenboel’ waarin het karakter en geluiden van dieren worden uitgebeeld zorgen voor de vrolijke noot van de avond. Bij de Tierfabeln van 20e eeuwse componist Kurt Thomas is zelfs sprake van een onverwachte ‘plot’.

Met een vleugje Russisch in het eerste deel van het programma en een filosofische vertelling in het tweede deel vormt dit concert van kleinkoor PetitSoli o.l.v Peter den Ouden een mooi begin van het nieuwe muzikale jaar.

Naast het koor treden op: Jan van Heel fluit, orgel Harry van Wijk en Peter den Ouden, voordracht Maria v.d. Wetering.

St. Joriskerk, Hof 1

za 9 jan, 20.00 u.


Prijs: € 10,-- (incl. koffie/thee/programmaboekje)

Info: www.soliamersfoort.nl of 033-4615425

 

 


bron: De Stad Amersfoort uitgave: 30 dec 2009
bericht nr. 9945 :  geplaatst op 30-12-2009 en 1381 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken