TERUG
Bijzondere vieringen
Taizévieringen
Heilige Geest

Taizévieringen
RANDENBROEK - Iedere tweede zaterdag van de maand is er een Taizéviering in de H. Geestkerk aan de Mozartweg 54 in Amersfoort. De viering begint steeds om 19.00 uur. Voorafgaand aan iedere viering is er vanaf 18.00 uur gelegenheid om, onder leiding van dirigent Frits Klostermann, de liederen te oefenen met het “inloopkoor".


 Opgenomen in    de sleur van alle dag hebben mensen een diep verlangen naar wat de bron van het leven is: innerlijk leven en spiritualiteit. Meditatief gebed kan ons helpen om beter in contact te komen met de levende God. De maandelijkse Taizévieringen in de H. Geestparochie in Amersfoort geven ruimte voor dit meditatief gebed, door stilte en een biddend zingen dat doorgaat in de stilte van ons hart. Zij geven iedereen de gelegenheid om innerlijk tot rust te komen en in de stilte van hun hart dichter bij God te komen.

De vieringen zijn geïnspireerd door de leefgemeenschap van Taizé die in 1949 door broeder Roger in Frankrijk werd gesticht en hebben een oecumenisch karakter (voor meer informatie zie www.taize.fr/nl). Iedereen die zich aangesproken voelt door deze manier van vieren is van harte welkom.


Tevens is er ter voorbereiding van de viering een koorrepetitie op de maandagavond voorafgaand aan elke viering, van 19:30 tot 21:00 uur, in de H. Geestkerk aan de Mozartweg 54 te    Amersfoort. De liederen voor de viering worden daar ingestudeerd. Iedereen is van harte welkom om ook aan deze voorbereidende repetitie deel te nemen.


De data van de volgende Taizévieringen het komend seizoen zijn: 9 januari, 13 februari, 13 maart, 10 april, 8 mei en 12 juni.

 bericht nr. 9877 :  geplaatst op 15-12-2009 en 1647 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken