TERUG
Kerkconcert
Nieuwjaarsconcert door André van Vliet in Joriskerk
St Joriskerk

Populair-klassiek Nieuwjaarsconcert door André van Vliet in Joriskerk
AMERSFOORT – Op vrijdag 1 januari 2010 verzorgt André van Vliet in de St.-Joriskerk het traditionele Nieuwjaarsconcert.

Hij brengt een populair-klassiek programma met voor orgel gearrangeerde composities van Bach (de Sinfonia uit Cantate 35 en het Choral uit Cantate 6), Handel (Concerto VII), Paganini (Cantabilé) en Tschaikowsky (Valse des Fleurs). Daarnaast klinkt ook nog ‘echte’ orgelmuziek van de 19e eeuwse Italiaanse organist-componist Felice Moretti alias Padre Davide da Bergamo (Sinfonia in C), Denis Bédard (het Lamento en de Toccata uit de ‘Suite pour orgue’), Feike Asma (de liedbewerking ‘Wat de toekomst brengen moge’) en van André van Vliet zelf: een Koraalfinale  over ‘Halleluja, prijst de Onbegonnen’ (Gezang 297 uit de NH-bundel).

André van Vliet (1969) studeerde o.m. bij Herman van Vliet en aan het Utrechts Conservatorium en is naast organist (solistisch concerterend en als koorbegeleider) ook koordirigent (o.m. van het bekende ‘Vox Jubilans’ uit Waddinxveen). Hij maakte concertreizen naar o.m. Canada, de VS, Roemenië en Duitsland. Hij heeft een breed repertoire ‘van Musical tot Mozart’, zoals hij het zelf noemt. Inmiddels maakte hij vier soloalbums met opnamen van de fameuze orgels van Bätz, Hinsz en Holtgräve in resp.Den Haag, Bolsward en Deventer. Verder schrijft en arrangeert hij muziek.
André van Vliet is een breed georiënteerde en bevlogen  musicus die toegankelijke programma’s presenteert en daarbij graag nieuw muzikale wegen verkent.

Het concert begint om 15.30 uur.
De toegangsprijs is  € 6,-  (Pas 65+  € 5,-). Kinderen tot 16 jaar gratis.bericht nr. 9873 :  geplaatst op 15-12-2009 en 1403 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken