TERUG
Kerkgebouw
Toch kans op PKN-kerk in Vathorst
Kerken in Amersfoort

Toch kans op PKN-kerk in Vathorst
VATHORST - De Protestantse Gemeente (PKN) in Amersfoort-Noord heeft de uitdrukkelijke wens uitgesproken dat er een kerk komt in Vathorst.

 Hiervoor is het Brinkcluster in beeld, waar eerder plannen voor ontwikkeld zijn. Het is de bedoeling dat er op deze locatie een wat kleinere kerk gaat komen dan eerst het plan was. Gedachte is om op dit terrein naast de kerk een dienstencentrum voor meerdere maatschappelijke doeleinden te realiseren.


Begin dit jaar besloot de Protestantse Gemeente Hoogland/ Amersfoort-Noord nog voorlopig geen kerkgebouw te gaan realiseren in Vathorst. De belangrijkste reden hiervoor was de geringe groei van de wijk. Hierdoor komen er te weinig leden bij om de lasten van een nieuwe kerk te kunnen dragen. Sinds dat besluit zijn er diverse positieve ontwikkelingen geweest. Deze ontwikkelingen maakten dat het aanvankelijke plan van kerkbouw in combinatie met twaalf woningen haalbaar leek.


De ontwikkelingen op de woningmarkt zijn door de financiële crisis erg onzeker. Daarom wordt nu gekoerst op een iets kleiner kerkgebouw in combinatie met een buitengewoon dienstencentrum voor maatschappelijke doeleinden. Daarvoor wordt een kerkbouwcommissie benoemd, die samen met Ontwikkelingsbedrijf Vathorst en de architect de haalbaarheid van dit plan gaat onderzoeken.

 



bericht nr. 9621 :  geplaatst op 19-10-2009 en 761 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken