TERUG
Evenementen
Amersfoortse Bergrede 2009 op 9 nov. 2009
Bergkerk

Amersfoortse Bergrede 2009 op 9 nov. 2009
De lezing wordt gehouden door dr Jan Terlouw op 9 november aanstaande. De bekende schrijver van jeugdboeken, politicus en wetenschapper spreekt over: "Darwin en de Hof van Eden".

 

De heer Terlouw vat zijn lezing samen met:
"Charles Darwin, tweehonderd jaar geleden geboren, zou waarschijnlijk hebben ingestemd met de opvatting dat de primaat mens wordt als hij moraal krijgt, als hij onderscheid gaat maken tussen goed en kwaad, of met andere - niet zozeer Darwinistische - woorden, als hij heeft gegeten van de boom der kennis des goeds en des kwaads. Ook het ontwikkelen van die kennis is naar mijn overtuiging een schrede in de evolutie te noemen.
Waar leidt die kennis toe? In de zeventiende eeuwse bijbelvertaling staat in psalm 37:  ‘De rechtvaardigen zullen de aarde erfelijk bezitten, ...’, en zegt Jezus in de bergrede dat de zachtmoedigen het aardrijk zullen beërven. Om te zorgen dat die erfenis niet ten onder gaat aan het succes van het evolutieproduct mens, is het nodig dat er langetermijnbeleid wordt gevoerd. Kunnen de zachtmoedigen en de rechtvaardigen dat voor elkaar krijgen? De natuurlijke neiging om hier en nu te willen genieten, te willen bezitten, moet daarvoor wijken. Kan zorgvuldig beheer van de aarde een product zijn van het evolutieproces, via rationaliteit?"

Mis deze boeiende lezing niet, reserveer 9 november vanaf 20:00 uur in jouw agenda!
Plaats: Bergkerk, dr. Abraham Kuyperlaan 2, Amersfoort
Bijdrage: vrijwillig
Iedereen is welkom!                                 

De lezing is geinspireerd op de Bergrede en past in de jaarlijkse cyclus van lezingen die de Bergkerk organiseert rond het thema "de Bergrede geplaatst in de moderne tijd".
Voor de tekst van de Bergrede zie:

Matteus 5 en 6 of http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mat+5%2C1-8%2C1&id18=1&pos=0&l=nl&set=10
 
 bericht nr. 9563 :  geplaatst op 03-10-2009 en 1423 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken