TERUG
Kerkconcert
Najaarsconcert Jubilate Deo Woudenberg in Joriskerk
St Joriskerk

Najaarsconcert Jubilate Deo Woudenberg in Joriskerk
BINNENSTAD - Op zaterdag 10 oktober geeft het 150 leden tellende grootkoor van de Chr.Gemengde Zangvereniging Jubilate Deo uit Woudenberg onder leiding van Marco den Toom haar najaarsconcert in de Sint Joriskerk te Amersfoort.

Aan het concert wordt medewerking verleend door het 100 leden tellende Chr. Mannenkoor Emmeloord onder leiding van Johan Bredewout. Verder wordt medewerking verleend door Marjo van Someren (sopraan), Severin van Dijk (fluit), Johan Bredewout (vleugel) en Harm Hoeve (orgel). De muzikale leiding is in handen van Marco den Toom. Onder zijn bezielende directie kreeg Jubilate Deo de laatste jaren een unieke koorklank die het beluisteren meer dan waard is. Door het plaatsen van grote schermen zijn de koren en solisten overal in de kerk goed zichtbaar.

De toegangsprijs is € 15,00 en in de voorverkoop € 12,50 (inclusief consumptie). Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Het concert begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 18.45 uur.

Voorverkoop: www.jubilatedeowoudenberg.nl , via de chr. boekhandel in Amersfoort en Woudenberg en via de koorleden.

Het grootkoor van Jubilate Deo werd in 1965 opgericht. Sinds 1 januari 2005 is de muzikale regie in handen van de jonge dirigent en componist Marco den Toom. Onder zijn bezielende leiding kreeg de koorklank een nieuwe impuls. Het eenvoudige geestelijke lied blijft de grote liefde van de zangvereniging houden, doordat Marco den Toom deze steeds weer muzikaal uitdagend en in vele variëteiten arrangeert. Hierbij houdt hij sterk rekening gehouden met de aanspreekbaarheid voor jong en oud. In de loop der jaren heeft het koor landelijk grote bekendheid gekregen. Het koor maakte een DVD en vele CD's, is veelvuldig op de radio te beluisteren en wordt ook vaak uitgenodigd mee te werken aan TV-opnamen. Voor verdere informatie zie www.jubilatedeowoudenberg.nl

Marco den Toom studeerde aan het Utrechts Conservatorium en volgde diverse masterclasses. Daarnaast studeerde hij aan het International Zentrum "Institut van de Klashorst" in Müllheim an der Ruhr (Duitsland). Marco is veelvuldig te horen als solist en begeleider van koor- en samenzang. Zijn groot muzikaal enthousiasme en vooral ook zijn sfeerbepalende koor- en samenzangbegeleidingen maken hem tot een veelgevraagd musicus in binnen- en buitenland.Als begeleider en solist werkte hij mee aan radio-, televisie-, dvd-producties en vele cd-opnamen. In de Ichthuskerk te Soest en de Oude Kerk te Putten begeleidt hij de zondagse eredienst als organist. Als vaste koororganist is hij ondermeer verbonden aan het Chr. Jong Mannenkoor 'Soli Deo Gloria' uit Urk en de Hervormde Zangvereniging 'Vox Jubilans' uit Waddinxveen. Voor verdere informatie zie www.marcodentoom.nl

Het Chr. Mannenkoor Emmeloord is in 1963 opgericht en telt ca 100 leden. Sinds 1999 is de bekende musicus Johan Bredewout dirigent van het koor. Het koor kan inmiddels putten uit een repertoire van meer dan 550 liederen, van klassiek geestelijke liederen tot gospel en andere klassieke werken. Van het koor verschenen tot dusverre 13 muziekdragers. Ook maakte het koor op uitnodiging viermaal een rondreis door Canada en een tournee door Polen en Tsjechië. Voor verdere informatie zie www.cmemmeloord.nl

Johan Bredewout studeerde aan het conservatorium te Zwolle, met als hoofdvakken piano en orgel. In 1984 haalde hij daar cum laude het diploma “uitvoerend meester" voor orgel, met onderscheiding voor klassieke eigenschappen. Johan geeft als solist en begeleider zijn medewerking aan tal van concerten. Verder werkt hij als zodanig mee aan talrijke CD-opnames, radio- en TV-programma's. Ook is hij een veelgevraagd koorbegeleider. Johan is organist van de St Nicolaaskerk te Vollenhove en dirigent van 4 koren, waaronder het Chr. Mannenkoor Emmeloord. Voor verdere informatie zie www.johanbredewout.nl

Marjo van Someren ontving zanglessen van Hein Meens aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. waar zij in 1997 afstudeerde. Momenteel volgt zij zanglessen bij Henny Diemer te Utrecht. Marjo is als soliste regelmatig te beluisteren bij koor- en oratoriumconcerten. Zij is als freelancer werkzaam bij Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss, Collegium Vocale Gent onder leiding van Phillippe Herreweghe en Cappella Figuralis onder leiding van Jos van Veldhoven. Als zangdocente is zij werkzaam bij diverse koren en heeft zij een aantal privé-leerlingen.

Severin van Dijk studeerde vanaf 1999 bij de bekende fluitiste Marjolein de Wit. Op 17-jarige leeftijd maakte hij zijn eerste solo-album. Severin is als musicus een veel gevraagde gast bij koorconcerten, CR-, DVD- en TV-producties. Daarnaast is hij verbonden aan diverse professionele ad-hoc orkesten en is hij dirigent van een drietal koren.

Harm Hoeve behaalde aan het conservatorium in Zwolle het diploma uitvoerend musicus (orgel) . Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft Harm Hoeve piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival. Jaarlijks verleent Harm Hoeve als organist en pianist medewerking aan diverse kooruitvoeringen. Ook begeleidt hij vaak bij CD-opnamen. Daarnaast heeft hij een eigen lespraktijk en geeft hij orgelconcerten in binnen- en buitenland. Ook is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd en mannenkoor. Voor verdere informatie zie www.harmhoeve.nl.


bron: De Stad Amersfoort uitgave: 27 sep 2009
bericht nr. 9533 :  geplaatst op 27-09-2009 en 1354 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken