TERUG
Evenementen
Activiteiten Gilde Amersfoort in de zomermaanden
Org.Amersfoort

Activiteiten Gilde Amersfoort in de zomermaanden
BINNENSTRAD - Gilde Amersfoort is in de zomermaanden bijzonder actief. Sinds eind maart organiseert het Gilde een speciale Feestwandeling in het kader van Amersfoort 750. Iedereen die op woensdag om 14.00 uur bij de Observant aanwezig is kan met de wandeling mee. De wandeling eindigt bij café-restaurant Queens met een consumptie.
Daarnaast zijn er alle zaterdagen in juli en augustus de normale stadswandelingen. Deze beginnen telkens om 14.00 uur bij het kantoor van het Gilde, Groenmarkt 19.


De wandelingen beginnen allemaal bij de Observant. Naast de rondleidingen op woensdagavonden (8 juli, 5 augustus en 9 september, telkens om 18.30 uur) is er ook een aantal wandelingen op de zondagmiddag. De eerste wandeling op zondag trok meer dan 80 belangstellenden.

Als u ook op een zondag met het Gilde mee wilt: 28 juni, 19 juli en 9 september is dat weer mogelijk. U dient om 14.00 uur bij de Observant aanwezig te zijn.De Beiaardschool verzorgt weer een aantal zondagmiddagconcerten bij het Belgenmonument. Gidsen van Gilde Amersfoort leiden, als gratis dienstverlening, belangstellenden rond en vertellen het verhaal van het monument.

De concerten beginnen om 15.00 uur, de rondleiding om 14.15 uur op De data zijn de zondagen 12 en 26 juli en 9 en 23 augustus.


Gilde Amersfoort is meer dan een organisatie die rondleidingen in de historische binnenstad organiseert. Zo organiseert het Gilde speciale wandelingen door Joods Amersfoort, Amersfoort Vestingstad, architectuurwijk Kattenbroek, plantsoen- en wallenwandeling en van april tot eind oktober beklimming van de Onze Lieve Vrouwetoren.

Gilde Amersfoort voert ook enkele projecten uit, zoals het taalproject “Samenspraak" voor anderstaligen" (80 vrijwillige begeleiders) en “Solliciteren kun je leren" voor scholieren in het voortgezet onderwijs. Non-profit organisaties en zorginstellingen kunnen het Gilde inschakelen voor het houden van een dia-presentatie over de historische binnenstad en de architectuurwijk Kattenbroek.


In 2008 hebben 16.000 wandelaars bij Gilde Amersfoort deelgenomen aan een stadswandeling. Gilde Amersfoort heeft 60 goed opgeleide gidsen voor de rondleidingen en 80 begeleiders voor het project Samenspraak. Allen vrijwilligers.


Voor meer informatie bel 033 - 472 22 36 of ziewww.gildeamersfoort.nl.



bericht nr. 9228 :  geplaatst op 21-06-2009 en 1216 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken