TERUG
Evenementen
Humanitas organiseert DichtbijDag
Humanitas Eemland

Humanitas organiseert DichtbijDag
Op zaterdag 16 mei organiseert de vereniging Humanitas op meer dan 40 plaatsen door het hele land de DichtbijDag. Hierbij krijgt het publiek de kans om Humanitas en haar vrijwilligers van dichtbij te leren kennen. Afdeling Eemland verwelkomt iedereen tussen 11.00 en 15.00 uur aan de Liendertseweg 112 in Amersfoort

.


Humanitas geeft mensen die dat tijdelijk nodig hebben een steuntje in de rug. Of dat nu ouderen, kinderen, mensen die in een isolement verkeren, dak- of thuislozen, mensen met een beperking of jonge asielzoekers zijn. Door dat tijdelijke steuntje komen mensen er vaak sterker uit. Ze kunnen de toekomst met meer vertrouwen tegemoet zien. En dat is waar Humanitas al vanaf mei 1945 op vertrouwt: dat mensen actief zelf vorm kunnen geven aan hun eigen leven. En dat je de verantwoordelijkheid neemt om elkaar daarbij af en toe een handje te helpen.

Kom kennismaken met Humanitas
De afdeling Eemland is actief met de projecten Home-Start, Vriendschappelijk Huisbezoek, Maatjes (voor verstandelijk gehandicapten), Thuisadministratie, Steun bij Rouw, Kindervakantieweken en Taalmaatjes. Op de DichtbijDag van 16 mei vertellen zij graag over het vrijwilligerswerk. Natuurlijk is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en kunnen vrijwilligers zich gelijk aanmelden. Op deze feestelijke dag zijn er speciaal voor de kinderen schminkers aanwezig. Als klap op de vuurpijl maken bezoekers kans om met een mooi cadeau naar huis te gaan. Meer informatie is te vinden www.humanitaseemland.nl.

Humanitas: dichtbij u
Humanitas werkt dichtbij mensen: door heel Nederland zijn 90 lokale afdelingen te vinden. Ook dichtbij u dus! Vanuit 5 districten en een Landelijk Bureau worden de afdelingen en hun vrijwilligers ondersteund. Zij pakken zelf zoveel mogelijk projecten op. Logisch! Zij hebben immers de oren en ogen om te zien waar en voor wie in hun omgeving hun werk het hardst nodig is. Bent u geïnteresseerd in het vrijwilligerswerk of wilt u weten wat de projecten voor u kunnen betekenen, aarzel dan niet en neem op 16 mei een kijkje bij u in de buurt. Op de website www.humanitasdichtbijdag.nl kunt u zien wat er te doen is.

Humanitas Dichtbij Dag

zie ook
http://www.humanitasdichtbijdag.nl/activiteiten/afdeling-eemlandbericht nr. 9093 :  geplaatst op 14-05-2009 en 1076 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken