TERUG
Vrijwilligers
Nieuwe training Home-Start Amersfoort
Humanitas Eemland

Nieuwe training Home-Start Amersfoort
AMERSFOORT Eind februari begint Home-Start Amersfoort van Humanitas Eemland weer met een nieuwe training voor nieuwe vrijwilligers. Home-Start biedt gezinnen met jonge kinderen een steuntje in de rug. Hiervoor worden nog vrijwilligers gezocht die zich kunnen aanmelden voor de training.

 

Nieuwe training Home-Start AmersfoortHome-Start biedt landelijk opvoedingsondersteuning in tientallen gemeenten, waaronder in Amersfoort en Leusden.

Home-Start biedt landelijk opvoedingsondersteuning in tientallengemeenten, waaronder in Amersfoort en Leusden.


In Amersfoort loopt het Home-Start project van Humanitas Eemland al ruim 12,5 jaar met veel succes. Home-Start biedt ondersteuning in de opvoeding, praktische hulp en vriendschap aan gezinnen met jonge kinderen (tenminste één kind van jonger dan 6 jaar). Het project is actief in alle wijken van Amersfoort, zowel bij autochtone als allochtone gezinnen. De behoefte aan deze ondersteuning kan vele oorzaken hebben zoals overbelasting, sociaal isolement, scheiding of ziekte.

Tijdens een wekelijks vriendschappelijk huisbezoek biedt de vrijwilliger praktische of emotionele steun en een luisterend oor. Het gezin krijgt hiermee een steuntje in de rug totdat ze uiteindelijk weer zelfstandig verder kunnen.De vrijwilligers hebben ervaring met het opvoeden van kinderen en benutten bij het werk hun eigen levenservaring. De bedoeling is niet om zaken van de ouders over te nemen, maar juist op te treden als aanvulling op de hulp van familie, vrienden of buren. Een goede voorbereiding en communicatie met het gezin zijn belangrijk.

Daarom krijgen vrijwilligers vooraf een training aangeboden over de methodiek van Home-Start. Een professionele coördinator zorgt voor individuele begeleiding en organiseert bijeenkomsten met collega-vrijwilligers. Humanitas Eemland biedt een reiskostenvergoeding en verzekering. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk aangepast aan persoonlijke omstandigheden.Eind februari begint er weer een training voor nieuwe vrijwilligers waarna ze bij een gezin aan de slag kunnen. Tijdens de cursus worden de vrijwilligers voorbereid op het werken via Home-Start.

De cursus wordt afgesloten met een certificaat. U kunt zich nu al aanmelden voor de training en een kennismakingsgesprek.Heeft u belangstelling om een gezin een steuntje in de rug te bieden en bent u één dagdeel per week beschikbaar? Of heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met Margo Mulder, coördinator van Home-Start Amerfoort, via tel. 06 – 2002 5547 of via de mail: homestartamersfoort@planet.nl.

Voor meer informatie over Home-Start kunt u ook terecht op www.home-start.nl of www.humanitaseemland.nl.

 

 


bron: Amersfoort Nu uitgave: 28 jan 2009
bericht nr. 8619 :  geplaatst op 29-01-2009 en 1484 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken