TERUG
Alpha-cursus
Na(ar) de Nachtmis
rkamersfoort
Er is een kindeke geboren op aard Vrede op aarde Gloria in excelsis Deo Zing je uit volle borst mee met de CD? Of in de Nachtmis? Of geniet je met familie en vrienden van de sfeer van Kerst, in de stad, op de school van de kinderen?


Je kunt heel wat vragen stellen over de betekenis van het kerstverhaal. Is het alleen een mooi verhaal, een fijn feest? -Is er echt een kind geboren, in een stal? - Wie is die Jezus? - Wie is God? -En waarom de kerk?

De Alpha-cursus
Ga je met Kerst naar de kerk en wil je meer weten van het christelijk geloof? Dan is de Alpha-cursus wellicht iets voor jou. De katholieke kerken van Amersfoort organiseren vanaf maandagavond 23 maart 2009 voor de tweede keer de Alpha-cursus. In tien wekelijkse bijeenkomsten maak je vrijblijvend kennis met het christelijk geloof. Het biedt je op een ontspannen en gezellige manier de gelegenheid om hier meer over te leren. Elke vraag en elke twijfel mag uitgesproken worden.

Wat houdt het in?

De Alpha-avonden beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een inleiding op het thema van die avond. Aansluitend is er gelegenheid om hierover in een kleine groep verder te praten en vragen te stellen. De avonden kenmerken zich door openheid, samen zoeken, gezelligheid en respect voor elkaars verschillende achtergrond.

De Alpha is er voor iedereen: voor mensen die meer te weten willen komen over het christelijk geloof, voor hen die pas christen zijn geworden, en voor allen die de grondbeginselen van hun geloof nog eens willen doornemen.

Je bent van harte welkom vanaf 23 maart in de ontmoetingsruimte van de Heilig Kruisparochie, aan de Liendertseweg 48 in Amersfoort.  -  De avonden duren van 18.45u tot 21.30u. De Alpha-cursus is gratis, met eventueel een kleine, vrijwillige bijdrage voor de maaltijd.

Meer informatie en aanmelding
Voor meer informatie en opgave kun je contact opnemen met Michel en Chantal van den Bempt, 033 - 45 55 016 (b.g.g. voicemail), mail alpha-cursus@katholiekamersfoort.nl
Bekijk ook de sites
alpha.katholiekamersfoort.nl en http://www.rk-alphacentrum.nl/alphacursus/

Wil je niet alleen na, maar ook naar de Nachtmis? Alle vieringen in ons parochieverband met Kerstmis vind je in het vieringenschema. Van harte welkom en alvast fijne Kerstdagen!


bron: Intermediair uitgave: 17 dec 2008
bericht nr. 8483 :  geplaatst op 17-12-2008 en 5208 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken