TERUG
Kerkconcert
Nieuwjaarsconcert door Marco den Toom op Naber-orgel St.-Joriskerk
St Joriskerk

Nieuwjaarsconcert door Marco den Toom op Naber-orgel St.-Joriskerk
AMERSFOORT – Op donderdag 1 januari 2009 verzorgt Marco den Toom op het Naber-orgel van de St.-Joriskerk opnieuw het traditionele Nieuwjaarsconcert.

 

 

Ook deze keer ligt het accent op de populair-klassieke muziek, inclusief een transcriptie voor orgel van een bekend orkestwerk: de Valse Triste van Jean Sibelius, waarmee deze Finse componist (evenals met zijn vioolconcert en ‘Finlandia’) grote faam in het buitenland heeft verworven. Van de Belgische orgelcomponist Joseph Callaerts worden de Méditation opus 20 en de Toccata in e (opus 29) gespeeld. De Franse romantiek wordt gepresenteerd in de vierde Sonate van Alexandre Guilmant. Van Johann Sebastian Bach klinkt de Fantasia in c-moll (BWV 562).

Dit alles wordt omlijst door de Fantasie over ‘Grote God, wij loven U’ van Klaas Jan Mulder en door twee composities van Marco den Toom zelf: de Liedbewerking ‘Wat de toekomst brengen moge’ en de Fantasie ‘Alle roem is uitgesloten’.

Marco den Toom is organist van de Ichthuskerk in Soest en van de Oude Kerk in Putten. Hij is o.m. de vaste begeleider van Vox Jubilans in Waddinxveen en dirigent van Jubilate Deo in Woudenberg. De enthousiast spelende organist ligt de romantiek na aan het hart. Na zijn vakopleiding studeerde hij o.a. nog bij Charles de Wolff en Klaas Jan Mulder.

 

Het concert begint om 15.30 uur.

De toegangsprijs bedraagt € 6,- (65+ € 5,- en kinderen tot 16 jaar gratis).

 

 bericht nr. 8417 :  geplaatst op 08-12-2008 en 2150 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken