TERUG
Christelijk Geloof
Eerste hulp voor Katholieken door R.Vonhögen
rkamersfoort
De website KatholiekLeven.nl wil katholieken en niet-katholieken beter vertrouwd maken met de katholieke 'lifestyle'. De website bevat ook internetlinks naar de geloofsvragen die Vonhögen beantwoordt in zijn 'Eerste Hulp' column op de website van het Katholiek Nieuwsblad.

DEN HAAG -
"Mensen weten steeds minder wat het betekent om katholiek te zijn", zegt priester Roderick Vonhögen, die dagelijks voor de website schrijft. "KASKI-onderzoek laat zien dat de betrokkenheid van katholieken nog steeds sterk terugloopt. Voor veel mensen is hun geloof alleen nog maar iets op papier. Het is hoog tijd om daar wat aan te doen!"

Doe-het-zelf gids
De website KatholiekLeven.nl is volgens Vonhögen een soort katholieke doe-het-zelf gids: de artikelen laten met eenvoudige tips en voorbeelden zien hoe je je katholieke geloof in het leven van elke dag kunt toepassen. De onderwerpen op de website behandelen alle aspecten van het leven. Van relaties en gezin tot artikelen over geld en gezondheid. "Het mooie van het katholieke geloof is dat het alles in je leven anders maakt. Het is niet alleen iets voor in de kerk; als het goed is helpt het je bij het maken van de goede keuzes, je wordt er sterker en gelukkiger door."

Geloofsvragen
De website bevat ook internetlinks naar de geloofsvragen die Vonhögen beantwoordt in zijn 'Eerste Hulp' column op de website van het Katholiek Nieuwsblad. "Ik krijg nu elke dag wel een paar nieuwe vragen binnen - en niet alleen van katholieken! Het is de moeite waard om via de nieuwe media hulp en advies te bieden, want het antwoord aan één persoon kan misschien tientallen mensen helpen."

Het is de bedoeling om rond de website een community te vormen. "Katholieken en niet-katholieken kunnen zo hun vragen, tips en ervaringen met elkaar uitwisselen. Als je bewust katholiek wilt leven, vind je jezelf vaak in een isolement. Het internet is een prachtig medium om mensen met elkaar te verbinden, zodat ze elkaar kunnen helpen."

Stichting SQPN is de Europese tak van een internationale katholieke mediaorganisatie met de naam 'Star Quest Production Network' (www.sqpn.com). Het is een netwerk van jonge katholieken die via audio- en videoprogramma's, websites en weblogs het katholieke geloof verspreiden. Roderick Vonhögen is priester van het Aartsbisdom Utrecht en gespecialiseerd in het gebruik van nieuwe media voor evangelisatie en geloofsonderricht.

De nieuwe website is te vinden op www.katholiekleven.nl

Bekijk ook het introductiefilmpje

http://www.youtube.com/watch?v=5rxm5msZcF0

Mediapriester Roderick Vonhögen verzorgt vanaf jan 2008 een column op de website van het Katholiek Nieuwsblad. Onder de kop ‘Eerste Hulp' zal hij iedere werkdag een vraag op geloofsgebied beantwoorden.
Onder jongeren zijn de antwoorden van ‘father Roderick' zeer populair, gezien de vele downloads (met pieken van vijftigduizend per dag) en de tweehonderd mails die hij gemiddeld per week ontvangt. Het Katholiek Nieuwsblad hoopt met de bijdragen van ‘father Roderick' meer en vooral jongere gebruikers naar de site te trekken.
www.katholieknieuwsblad.nl/dagboek/index.php?file=roderick&id=323

Ook via podcast
Het beantwoorden van geloofsvragen doet Roderick Vonhögen nu al mondeling in zijn populaire podcast The Daily Breakfast, het vlaggenschip van zijn Star Quest Production Netwerk.

Surf voor de podcast naar: The Daily Breakfast

Father Roderick Vonhögen verzorgt voor Radio Maria (middengolf AM 675) het programma 'Katholiek Leven', en wordt uitgezonden om 16:00 uur.

Een dagelijks programma over geluk en gezondheid, films en familie, tv en theologie, computers en kerktorens Zijn programma's zijn Nederlandstalig en ook te beluisteren via internet via de website: www.katholiekleven.nl

 

Eerder Bericht op Kerkplein Amersfoort

 

 bericht nr. 8274 :  geplaatst op 12-11-2008 en 2798 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken