TERUG
Toneel, zang, dans
Musical
Amersfoort Noord (PKN)

Musical
Musical over apostel Paulus voor het eerst op de planken in Amersfoort-Noord


20

Op vrijdag 11 april vindt in Amersfoort de landelijke première plaats van de musical 'Met de groeten van Paulus'. Ruim tachtig mensen uit Amersfoort en omgeving doen mee aan de musical over deze 'apostel van de heidenen'. De tekst is van Gerard van Midden. Gerard van Amstel schreef de muziek. Ook elders in het land wordt hard gerepeteerd voor deze musical.

In tegenstelling tot andere bijbelse musicals speelt het verhaal zich af in het heden. De setting is een trendy reclamebureau, genaamd M&ID. Dit bureau krijgt een mega-order van de Protestantse Kerk in Nederland: zet Paulus op aansprekende en eigentijdse wijze in de markt. De feeststemming slaat om in twijfel: is zo'n opdracht wel uitvoerbaar? Wie zit er anno 2008 nog op Paulus te wachten? 'We geven die te gekke opdracht terug, over en uit met Paulus', stelt conceptdenker Esther voor. Maar daar wil directeur Janine niets van weten.

Bekende scènes
Het publiek krijgt door spel en muziek inzage in leven en denken van Paulus. Ook wordt duidelijk wat hij vandaag nog te zeggen heeft. In liederen komen thema's als man-vrouwverhouding, vrijheid en liefde tot uiting. Paulus zelf verschijnt ten tonele. We zien hem optreden in zijn eigen tijd. Tegelijk gaat hij in gesprek met de reclamemensen uit het heden. Bekende bijbelse scènes van de evangelist Lucas komen tot leven: Paulus' bekering op weg naar Damascus, de waarzegster, de aardbeving in de gevangenis. Ook wie minder bekend is met deze verhalen, kan de musical goed volgen.

In beweging brengen
Een musical brengt heel veel mensen in beweging. Want behalve zangers en spelers zijn er mensen actief voor muziek, techniek, decor, rekwisieten en kleding. Een musical brengt onvermoede talenten aan het licht, brengt mensen samen en brengt hen met elkaar in gesprek. Dat is de reden waarom er steeds weer een musical op de planken wordt gebracht door 'Amersfoort-Noord'. En dat is ook de reden dat de PKN de musical heeft omarmd als werkvorm voor gemeente-opbouw.

Uitvoeringen
Wie interesse heeft, moet eens een bezoekje brengen aan de Paulus-website www.musicalpaulus.nl .

Hierop presenteert M&ID zich met de drieledige opdracht: Story Paulus, Paulus Today en Product Paulus.

Kaartverkoop: zie informatie op de website, of bel naar 033-4559153. kaarten kosten € 10,- per stuk.

De voorstellingen zijn op

zaterdag 12 april, 15.00 en 20.00 uur,

zondag 13 april om 15.00 en 20.00 uur,

zaterdag 19 april om 15.00 en 20.00 uur en

zondag 20 april om 15.00 uur.

Locatie: Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101, 3823 EG Amersfoort.bericht nr. 7383 :  geplaatst op 28-03-2008 en 1183 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken