TERUG
Geestelijke verzorging
Pastorale commissie Zon en Schild zoekt twee r.k. leden
Zon en Schild

Pastorale commissie Zon en Schild zoekt twee r.k. leden
De Open Kapel van Zon & Schild in Amersfoort is een kleine, maar bloeiende oecumenische geloofsgemeenschap van psychiatrische patiŽnten verblijvend op Zon & Schild. Iedere zondag is er een viering waarin een van de geestelijk verzorgers voorgaat.


De open kapel wordt begeleid door een pastorale commissie. Deze bestaat uit leden van verschillende kerken, deels ambtsdragers, deels op persoonlijke titel. De commissie komt eenmaal per maand op woensdagmiddag bijeen.

 

Voor deze pastorale commissie zijn wij op zoek naar een of twee leden vanuit de katholieke geloofsgemeenschap van Amersfoort en omgeving.

 

De taken van de commissie omvatten: ondersteuning bieden in de dagelijkse bezigheden rondom de Open Kapel, meedenken met de geestelijk verzorgers over de invulling van de diensten, meewerken aan de zondagse vieringen, dit gebeurt via een rooster, ongeveer een keer per maand.

Wij bieden: een gezellige, hartelijke omgeving van een groep mensen die zich in wil zetten voor het welzijn van psychiatrische patiënten, de mogelijkheid de wereld van de psychiatrie te leren kennen door het vanzelfsprekende contact op de zondag, een oecumenische liturgie te bevorderen welke recht doet aan de verschillende geloofstradities.

 

Voor meer inlichtingen kunt u zich richten tot: Cor Arends, geestelijk verzorger,

tel. 033 – 4609 831, e-mail: Cf.arends@symfora.nl

 


bron: Mededelingen en Info Dekenaat Utrecht uitgave: 10 mrt 2008
bericht nr. 7279 :  geplaatst op 11-03-2008 en 2296 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken