TERUG
Pastores / Predikanten
Van Pampus lid pastoraal team parochieverband Amersfoort
rkamersfoort

Van Pampus lid pastoraal team parochieverband Amersfoort
AMERSFOORT - De bisschop van het aartsbisdom Utrecht heeft op 10 januari, met ingang van 1 juli 2008, mevrouw Drs. J.H.M. van Pampus, benoemd heeft tot lid van het pastorale team van het parochieverband Amersfoort. Zij krijgt als pastoraal werkster een fulltime aanstelling met als profiel: Oecumene en Gemeenschapsopbouw, met als speciaal aandachtsgebied Vathorst.


Mevrouw Van Pampus is nu nog werkzaam in het Bisdom Haarlem in de regio Purmerend, sinds 1996. In de afgelopen twaalf jaar was zij eerst verantwoordelijke voor meerdere wijken in Purmerend en dorpen er omheen (Weidevenne, Ilpendam, Landsmeer, Oosthuizen en De Rijp). 


De catechese in stad en regio is door alles heen altijd een rode draad gebleven in haar werk. Bovendien begeleidt zij de Missionair Oecumenische Gemeenschap in Purmerend omdat de oecumene na aan haar hart ligt. Voordat zij koos voor het pastoraat heeft zij 15 jaar gewerkt als medisch analist op een laboratorium in drie ziekenhuizen, maar zij wilde meer met het verhaal van mens en God. Tijdens haar werk heeft zij dan ook de doctoraalstudie theologie gedaan in Amsterdam en is in 1996 overgestapt naar het pastoraat. 


De stuurgroep, waarin de zeven katholieke amersfoortse parochies samenwerken, en het pastorale team zijn erg blij met haar benoeming en verheugen zich op de toekomstige samenwerking.


bron: Barneveldse Krant uitgave: 20 febr 2008
bericht nr. 7174 :  geplaatst op 20-02-2008 en 1512 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken