TERUG
Organisatie
Parochies zoeken elkaar weer op
rkamersfoort

Parochies zoeken elkaar weer op
AMERSFOORT - Wat in november 2006 begon als een eerste ontmoeting tussen de Heilige Geestparochie in Randenbroek en de parochie van het Heilig Kruis aan de Liendertseweg heeft een vervolg gekregen. Bijna een jaar later, in oktober 2007 waren er twee ontmoetingsvieringen: Op 7 oktober 2007 gingen de parochianen van de Heilige Geest op bezoek bij de St. Ansfriduskerk op de berg en een week later brachten de parochianen van het Heilig Kruis een bezoek aan de St. Henricuskerk in het Soesterkwartier

Zondag 2 maart staat er een dubbele ontmoeting op het programma: Om 10.00 uur ontvangt de H.Geestparochie de parochianen van St. Henricus en op hetzelfde tijdstip wordt de Ansfridusparochie verwacht bij de H. Kruiskerk.


Waarom deze volksverhuizingen op zondagmorgen? Dit heeft alles te maken met het proces van samenwerking tussen de parochies in Amersfoort. Een aantal jaren geleden besloten de vier hierboven genoemde parochies om te gaan samenwerken in een parochieverband, en er is intussen al veel bereikt.

 

Inmiddels zijn daar de St. Franciscus Xaverius ('t Zand), de St. Martinus (Hoogland) en de St. Josephparochie (Hooglanderveen) bijgekomen. Op 24 januari werd de samenwerkingsovereenkomst tussen de zeven parochies van Amersfoort Stad en Amersfoort Noord getekend. De samenwerking heeft tot doel om de krachten te bundelen, elkaar aan te vullen en gezamenlijk nieuwe projecten tot ontwikkeling te brengen. Ze willen van betekenis zijn voor elkaar, maar willen ook Amersfoort wat te bieden hebben. De opdracht is om missionair te zijn, maar dat is nog niet zo makkelijk.

 

Vandaar dat ze steun zoeken bij elkaar, bij elkaar in de keuken kijken en leren van elkaar. En van daaruit zullen ze de beweging naar buiten moeten gaan maken, eerst met kleine, voorzichtige stapjes. Maar langzamerhand met meer zelfvertrouwen, vrijmoedig en met overtuiging. Ze maken als het ware een beweging van binnen naar buiten.

 

 


bron: Intermediair uitgave: 20 febr 2008
bericht nr. 7172 :  geplaatst op 20-02-2008 en 1944 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken