TERUG
Evenementen
Activiteiten Amersfoortse amateurkunstverenigingen september 2007
Scholen in de Kunst

Activiteiten Amersfoortse amateurkunstverenigingen september 2007
 • Dag van de amateurkunst , Rochuskapel, St. Franciscus Xaveriuskerk, St. Aegtenkapel, Armandomuseum, Stadscafé De Observant, Evangelisch Lutherse Kerk, muziektent Groenmarkt, Tejaterthuis, Huize de Wachter. za 8 sept, vanaf 11.30 uur
 • Kennismakingsavond bij dansgroep At Va’ani Berkenlaan 29/31 Hoogland,ma 10 sept, 20.00 uur
 • New Manhattan Big Band Cafe Borra, de Hof, di 12 sept, 20.30 u.
 • Play-in Muziekvereniging Wilskracht St. Michaëlschool, Van Galenstraat za 22 sept, 20.00 u.
 • Slotconcert NCRV-kerkmuziekdagen St. Joriskerk, Hof 1 za 29 sept, 20.00 u.

  Activiteiten Amersfoortse amateurkunstverenigingen september 2007

   

   

  Dag van de amateurkunst

  Het nieuwe seizoen wordt feestelijk geopend met gratis optredens van een keur van Amersfoortse amateurkunstverenigingen. In diverse monumentale panden in de binnenstad kunt u getuige zijn van dans, toneel, zang en muziek. Guido de Wijs neemt samen met Marlijn Dingshoff de presentatie waar in de St. Aegtenkapel en de heer Weultjes in de St. Franciscus Xaveriuskerk.  Aan de dag nemen ruim twintig koren, twee dansverenigingen, drie toneelverenigingen, drie orkesten en een muziekgroep, drie muzikale ensembles, drie muziekverenigingen, en diverse solisten deel. In het St. Pieters- en Bloklandsgasthuis hangt werk van 6 leden van fotokring Eemland. In de foyer van de St. Aegtenkapel is een informatiemarkt waar informatie over de diverse Amersfoortse amateurkunstgroepen te vinden is en de beide boekjes over de Amersfoortse koren en muziekverenigingen gratis is af te halen. Het totale programma staat in een folder die bij VVV, bibliotheek, muziekschool en muziekwinkels te vinden is en op www.bureaukunsteductie.nl en op alle locaties van die dag. De Amersfoortse muziekkorpsen formeren zich in de muziektent op de Groenmarkt. Tussen 14.00 en 16.00 uur treden de Chr. Muziek- en Showband Bernhard, Leerlingen- en Harmonieorkest Wilskracht en Chr. Showband Oranje afzonderlijk op en sluiten af met een gezamenlijke finale.  Ook andere korpsen en orkesten zijn tijdens de Keistadfeesten te beluisteren.

  In het sfeervolle pand Nieuwstraat 17 zal de toneelvereniging Tejaterthuis viermaal gelegenheid bieden om een korte voorstelling bij te wonen. De organisatie van de dag is in handen van Bureau Kunsteducatie.  

  In Huize De Wachter, Bergkwartier, vinden drie optredens plaats.  Een sopraan, een bas en een damesduo nemen plaats in het prachtige interieur van het huis op de Dr. J.P. Heyelaan. Zij worden alle drie op de piano begeleid. Kortom: Amersfoort laat van zich horen!

  St. Rochuskapel, St. Franciscus Xaveriuskerk, St. Aegtenkapel, Armandomuseum, Stadscafé De Observant,  Evangelisch Lutherse Kerk, muziektent Groenmarkt, Tejaterthuis, Huize de Wachter.

  za 8 sept, vanaf 11.30 uur

  gratis

  Info: 033 - 4798023

  www.bureaukunsteducatie.nl

   

   

  Kennismakingsavond bij dansgroep At Va’ani

  Tijdens deze avond kunt u kennismaken met de veelzijdige Israëlische dansen. U wordt uitgenodigd met de dansen mee te doen! Gevorderden zijn ook welkom.

  De Israëlische danscultuur is gebaseerd op Joodse en Arabische danspassen. Veelal begeleid door moderne Israëlische muziek, die een synthese is van Westerse en Arabische muziek (soms Turks, Egyptisch en Jordaans en andere volksmuziek). Daarnaast spelen ook Jiddische, Yeminitische en Latijns-Amerikaanse dansvormen een rol. In de Israëlische danswereld ontmoeten de Arabische en Westerse culturen elkaar.

  Op deze avond kunt u zich als u enthousiast bent geworden ook inschrijven voor één van de cursussen die At Va’ani in het nieuwe seizoen organiseert.

  Gymzaal Berkenschool, Berkenlaan 29/31 Hoogland

  ma 10 sept, 20.00 uur

  Gratis

  Info: 033 – 4805672 of pyim.smits@hetnet.nl

   

  New Manhattan Big Band

  Café Borra is vanavond het podium waar de New Manhattan Big Band haar veelzijdig repertoire laat horen. Het orkest laat zien dat het zich niet alleen op grote buitenpodia uitstekend presenteert, maar ook in de intieme sfeer van het café aan de Hof.

  Cafe Borra,  de Hof

  di 12 sept, 20.30 u.

  Gratis

   

  Play-in Muziekvereniging Wilskracht

  Na het grote succes van vorig jaar, heeft Wilskracht besloten om deze leuke dag te herhalen. Alle muzikanten die een instrument bespelen, dat past binnen een harmonie-orkest en minimaal 1 jaar speelervaring hebben zijn uitgenodigd voor dit evenement.

  De repetitie voor het avondconcert start om 11.00 uur. De deelnemers hebben hiervoor een kleine bijdrage moeten betalen. ’s Avonds kan het publiek naar het resultaat van deze dag komen luisteren.

  St. Michaëlschool, Van Galenstraat

  za 22 sept, 20.00 u.

  Gratis

  Info: 06 – 33 96 84 68.

   

  Slotconcert NCRV-kerkmuziekdagen

  Het Amersfoortse koor, het St. Joris Kamerkoor, heeft de eer om de NCRV-kerkmuziekdagen af te sluiten. Zij doen dit met een concert waarin muziek van o.a. Pederson, Sanders, Dyson, Howells, de Klerk en Lauridsen (Lux Aeterna) is te horen.

  Het koor dat onder leiding staat van Bas Ramselaar staat garant voor een mooie afsluiting van de kerkmuziekdagen.

  St. Joriskerk, Hof 1

  za 29 sept,  20.00 u.

  Prijs: niet bekend

    • bericht nr. 6183 :  geplaatst op 30-08-2007 en 1642 maal gelezen


  Gerelateerde berichten


  Opties
  Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

      Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken