TERUG
Pastores / Predikanten
Benoeming Hans Pauw tot pastoor voor Amersfoort
rkamersfoort

Benoeming Hans Pauw tot pastoor voor Amersfoort
AMERSFOORT - De bisschop heeft pastoor Hans Pauw, nu nog pastoor in het parochieverband Tubbergen, per 1 november benoemd tot pastoor in het nieuwe parochieverband Amersfoort.
Het betreft een benoeming voor het parochieverband Amersfoort-Noord (St. Joseph, Hooglanderveen en St. Martinus, Hoogland) en het parochieverband PVA (St. Ansfridus, H. Kruis, H. Geest en St. Henricus).
Later zal hij ook pastoor worden van de parochie St.Franciscus Xaverius.

Hans Pauw is in 2002 tot priester gewijd. Deze benoeming is de eerste stap in de uitbreiding van het pastoraal team. Het is de bedoeling dat nog andere pastores zullen worden benoemd ter aanvulling van het nieuw te vormen team.


Hans Pauw (38 jaar) is een van de jongere priesters van het aartsbisdom. Hij is geboren en getogen in Vinkeveen. Hij heeft de priesteropleiding in Bovendonk (late roepingen, vanaf 25 jaar) gevolgd. Daarvoor heeft hij als vertegenwoordiger in de handel gewerkt. Hij liep stage in de parochies van Heino en Liederholthuis en werd op 8 december 2001 tot diaken gewijd. Op 1 juni 2002 werd hij priester gewijd en studeerde op 4 juni, daaraan voorafgaand, af aan de Katholieke Theologische Universiteit te Utrecht op een scriptie over ´de verrijzenis van het lichaam´. 

Deze scriptie was een studie naar de hedendaagse verwoording van het geloofsmysterie in de r.k.uitvaartliturgie en systematische theologie. Per 1 augustus 2002 werd hij benoemd tot pastoor van het parochieverband Tubbergen voor het profiel 'opbouw'
De pastoor kan pas op 1 november aantreden vanwege de afronding van zijn werkzaamheden in Tubbergen. In de periode tot november zullen de pastores van Noord en Stad gezamenlijk de pastorale zorg behartigen.
Na de zomervakantie zullen alle parochianen nader geïnformeerd worden over de voortgang van de samenwerking en ook over het moment waarop het nieuwe pastoraal team geïnstalleerd en gepresenteerd zal worden .
bron: De Stad Amersfoort uitgave: 18 jul 2007
bericht nr. 6070 :  geplaatst op 19-07-2007 en 2540 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken