TERUG
Toneel, zang, dans
Duizend jaar Amersfoort verbeeld in musical
rkamersfoort

Duizend jaar Amersfoort verbeeld in musical
BERGKWARTIER - Ondanks de concurrentie van Festival Etcetera mocht de musical ĎAmor Fortisí van Kerk on Stage zich afgelopen zondag heugen in een aardig gevulde theaterzaal van Het Nieuwe Eemland.
Op het toneel zoín 30 enthousiaste amateur spelers en zangers die samen de geschiedenis van Amersfoort en Eemland lieten herleven en het publiek aandachtig in hun greep hielden.
Een knap staaltje werk van regisseur Jan Groot en zijn productie-assistente Maaike van der Sluis, samen met veel helpers achter de schermen.

Het belangrijkste voor het publiek was natuurlijk wat erop het toneel gebeurde. Aan het eind van de proloog waarbij kleindochter Frida, gespeeld door Manon Kolman, haar oma Ans, vertolkt door Margiet Sieraal, bezoekt, valt Frida op de bank in slaap en belandt zij in een droommuseum. Twee personen vertolken een zogenaamde ‘guided audio tour’; de ene is de kenner Filos en de ander, Dubius, trekt alle feiten steeds weer op een komische manier in twijfel. Paula Boone en Aart Wallet zetten deze beide typetjes op verrassend leuke wijze neer en bespelen vanaf grote hoogte vanuit een soort skybox zowel het toneel als het publiek. In het museum wordt Frida geconfronteerd met verschillende momenten uit de geschiedenis.

Zaterdagavond 7 juli om 20.00 uur en op zondagmiddag 8 juli om 14.00 uur is de musical nog te zien.

Kaartjes zijn te koop aan de zaal. Reserveren kan via www.kerkonstage.nl.


bron: De Stad Amersfoort uitgave: 04 jul 2007
bericht nr. 6026 :  geplaatst op 04-07-2007 en 1875 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken