TERUG
Gebed(sdiensten)
"Bidden op het Werk" haalt NOS Journaal

"Bidden op het Werk" haalt NOS Journaal
HOUTEN - ‘Christen ben je 24 uur per dag, dus ook tussen 9 en 5 op je werk’ zo is de gedachte. Met deze treffende openingszin werd het item ‘bidden op je werk’ in het NOS Journaal afgelopen woensdag ingeleid. Samen bidden is natuurlijk niet iets om ‘zomaar’ voor de camera te doen. Enige schroom was er dus wel, maar het belang van een positief effect op andere christenen woog voor de bedrijfsgebedsgroep bij NS in Utrecht zwaarder dan het risico van het je kwetsbaar opstellen.


Ze hebben er achteraf gezien ook geen spijt van, integendeel, maar ze zijn ook wel wat gewend inmiddels. Want sinds het allereerste begin, nu ruim 20 jaar geleden, maakt Maarten Pijnacker Hordijk deel uit van hun groep. Hij is tevens de landelijke ‘coördinator’ van bedrijfsbidstonden, en als zodanig al in veel media te zien geweest.
Het effect was ook direct zichtbaar: de sites www.bedrijfsgebed.nlen www.spoorchristenen.nlwerden de afgelopen dagen ‘overspoeld’ met bezoekers. 

En het eerste ‘resultaat’ is er ook: er meldde zich een christen die bij IBM werkt, die in contact gebracht kon worden met een andere christen IBM-er die al eerder te kennen had gegeven op zoek te zijn naar een geloofsgenoot. En er meldden zich bovendien twee nieuwe gebedsgroepen om zich te laten registreren. 

Dit jaar zijn er t/m mei al 12 nieuwe gebedsgroepen geregistreerd, terwijl het record vorig jaar nog op 18 bleef steken. Dit zegt veel, kennelijk raken christenen inderdaad zoetjes aan van hun koudwatervrees af. Populair gezegd is het een duidelijk ‘gat in de markt’, want al op zo’n 250 locaties in Nederland bidden christenen samen, bij ruim 130 verschillende bedrijven en organisaties, zowel kleine bedrijfjes als multinationals en overheidsinstellingen.

Anderzijds is dit alles ook niet zo verwonderlijk, want samen bidden is al bijna 2000 jaar het hart van het christelijk geloof.
Wie de uitzending heeft gemist, kan terecht op  http://player.omroep.nl/?aflID=4766536(Uitzending gemist).


bericht nr. 5953 :  geplaatst op 19-06-2007 en 2268 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken