TERUG
Alpha-cursus
Alle vragen mogen gesteld worden op de Alpha -cursus
Amersfoort Noord (PKN)

Alle vragen mogen gesteld worden op de Alpha -cursus
De Alpha-cursus begint landelijk steeds bekender te worden. De Amersfoortse kerken geven de cursussen verspreid over heel Amersfoort. In Vathorst zijn zelfs twee kringen actief.

Eén daarvan draait nog door tot begin juni.
De deelnemers zijn vogels van diverse pluimage: jonge mensen die een relatie hebben met een partner van christelijke komaf. Of iemand die besloot zijn leven radicaal op een ander spoor te zetten. Hij wil met behulp van de cursus overwegen of het christelijk gedachtegoed daar misschien bij past. Nog een ander weet al een heleboel van de Bijbel, maar zoekt een plek waar ze eens prettig kan praten over het geloof.
En ook als je negatieve ervaringen met de kerk hebt opgedaan, blijkt de Alpha-cursus een goede plek om die ervaringen te verwerken en het geloof nog eens te heroverwegen, los van alle kerkelijke ballast.
De in totaal acht deelnemers komen wekelijks bij elkaar in het Veenhuisje.
Er wordt begonnen met een maaltijd. Tijdens het eten wordt volop gepraat over wat iedereen bezig houdt. Rond half acht begint het programma met een muziekblokje en daarna houdt iemand van de leiding het ‘praatje’. Dat kan gaan over ‘Alle vragen mogen gesteld worden op de Alpha-cursus’
Jezus en over de betekenis van zijn leven en sterven. Of het gaat over de bijbel, over bidden of zelfs hoe je leiding van God kunt ervaren en vragen. Na een korte koffiepauze wordt tot half 10 nagepraat in twee groepjes. Er worden vragen gesteld, maar deelnemers vertellen ook hoe ze zelf in het leven staan en hoe zich
dat verhoudt tot het verhaal dat die avond aan de orde is. Wederzijds wordt er veel geleerd en gedeeld.
Een deelnemer vertelt dat hij na het gebed van vorige week voor nieuwe woonruimte in sneltreinvaart een kamer kreeg toegewezen. “Dat heeft me toch aan het denken gezet, want dat vorige gebed voor die collega heeft ook geholpen”.
Half april ging de groep een weekend naar Putten. Van vrijdag op zaterdag serieus en ontspannend bezig zijn. Nadenken over de Heilige Geest en tot diep in de nacht Triviant spelen. Lekker in de zon zitten en een goed gesprek voeren… Met nog drie weken te gaan, begint het hier en daar te kriebelen. “We houden toch wel een reünie?”of “Komt er geen vervolggroep?” Nou daar moet nog over nagedacht worden.
Zeker is dat er weer nieuwe Alphacursussen komen. In september in De Brink en in januari weer in het Veenhuisje. Voor mensen die meer informatie willen: telefoon 033- 4721473


bron: Vathorst Nu uitgave: 19 mei 2007
bericht nr. 5836 :  geplaatst op 20-05-2007 en 1120 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken