TERUG
Evenementen
Zaterdag 26 mei officiŽle inwijding. Katholieke begraafplaats Amersfoort opent
rkamersfoort
Zaterdag 26 mei officiŽle inwijding.
Katholieke begraafplaats Amersfoort opent unieke urnentuin
AMERSFOORT - De Stichting R.K. Begraafplaatsen Amersfoort heeft een primeur met de opening van een urnentuin op de katholieke begraafplaats “Onze Lieve Vrouwe” aan de Utrechtseweg 28 in Amersfoort.


“Naast het traditionele begraven wordt ook in katholieke kringen cremeren gebruikelijker”, aldus Tom Paffen van de Stichting R.K. Begraafplaatsen, “met de opening van een urnentuin biedt de begraafplaats de mogelijkheid om ook in gewijde grond urnen te begraven in een grafkelder.”

De officiële opening en inwijding zal plaatsvinden op zaterdag 26 mei om 15.00u door deken Bloem van het dekenaat Utrecht en pastoor Roderick Vonhögen en diaken André van Boven van het parochieverband Amersfoort.

De urnentuin is sinds mei open voor bezichtiging en bestaat uit een urnenmuur met 60 nissen en een tuin met 140 grafkelders. “De urenmuur heeft de verschijningsvorm van een slangenmuur” aldus Theo van ’t Klooster, de landschapsarchitect die de realisatie van de urnentuin begeleidt. Het wandelpad langs de urnengraven kronkelt als een wijnrank met daaraan een veertiental ronde urnenkamers uitgesneden. Nabestaanden kunnen voor de afdekstenen kiezen uit een 7-tal natuursteenkleuren.”bericht nr. 5817 :  geplaatst op 14-05-2007 en 2095 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken