TERUG
Literatuur/boeken
Presentatie van Een hart om te denken
zaterdag 21 april, 09.30 uur
Kardinaal Simonis & Hans Bouma
Presentatie van Een hart om te denken, het boek van en over Kardinaal Simonis
op papier gezet door theoloog/publicist Hans Bouma.
Aansluitend signeren door beide auteurs.
Stadhuisbrug 5 | toegang vrij - meer info }}In 'Een hart om te denken' spreekt Kardinaal Simonis voor het eerst vrijuit over zaken die hem als bisschop of gelovige aan het hart gaan. Zijn roeping, de twijfels, zijn drijfveren. Via overwegingen en anekdotes krijg je zicht op wat Kardinaal Simonis de afgelopen 50 jaar heeft beziggehouden en wat hem als kerkleider en pastor tekent.

Kardinaal Simonis gaat in op diverse belangrijke theologische, kerkelijke, ethische en culturele thema’s. En of het nu gaat over Maria of de Islam, over mens-zijn of gerechtigheid, de pausverkiezing of Moeder Teresa, over het grote gebod of ouder worden, Rome of Lourdes, steeds treft je een manier van denken die even transparant als genuanceerd is. Een denken dat ook recht doet aan het mysterie van alles: van God, van ieder mens, van heel de schepping.

De overwegingen en inzichten van de Kardinaal worden geïllustreerd met praktische toepassingen en persoonlijke ervaringen. Zo vertelt hij hoe hij het de afgelopen 50 jaar heeft volgehouden. Natuurlijk door roeping, bezieling en volharding – maar uiteindelijk toch gedragen door gebed. Of, met zijn eigen woorden: 'Ik ben er doorheen gebeden.'

'Een hart om te denken' is het resultaat van een creatieve samenwerking van Kardinaal Simonis en de theoloog/publicist Hans Bouma. Deze laatste fungeerde als schrijvend medium tussen de zich open uitsprekende Kardinaal én de lezers die Kardinaal Simonis beter willen leren kennen.

Natuurlijk zal er gelegenheid zijn tot het stellen van vragen en kunt u dit boek kopen en laten signeren door de Kardinaal Simonis en Hans Bouma.

zaterdag 21 april 2007, 09.30 uur | toegang vrij
vestiging Stadhuisbrug 5, 3511 KP Utrecht

 
bericht nr. 5612 :  geplaatst op 23-03-2007 en 738 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken