TERUG
Pastores / Predikanten
Twee vacatures in parochieverband Noord
Amersfoort Noord (PKN)

Twee vacatures in parochieverband Noord
AMERSFOORT - Het Utrechtse bisdom heeft twee vacatures vastgesteld in het parochieverband Amersfoort-Noord/Hoogland. Om een kleinere personeelsbezetting op te vangen, was voor het parochieverband een nieuw dienstrooster voorgesteld. Hierover ontstond grote onrust in de St. Martinuskerk in Hoogland.
door Natanja Vreugdenhil

,,Natuurlijk is hoopvol dat er nu vacatures zijn vastgesteld”, zegt pastor Roland Putman van de St. Martinuskerk. ,,Maar het is niet zo dat de nieuwe pastores straks alleen in de St. Martinusparochie aan de slag gaan. We moeten ze straks delen met de andere kerken in dit parochieverband, maar ook met de parochies in de stad.” Voordat de parochie in aanmerking komt voor twee nieuwe pastores, moest het aartsbisdom Utrecht daarmee akkoord gaan.

Behalve in Hoogland gaan de nieuwe pastores straks aan het werk in parochies in Amersfoort-Noord, Hooglanderveen en Bunschoten. Al deze kerken horen bij het parochieverband Amersfoort-Noord/Hoogland. Daarnaast gaan zij ook werken in de parochies in Amersfoort-stad.

Als de nieuwe medewerkers op korte termijn worden gevonden, kan dit het voorgestelde nieuwe dienstrooster mogelijk verzachten. In de St. Martinuskerk ontstond veel onrust over het nieuwe rooster. Daarbij zou vanaf 1 juli de kerkdienst op zaterdagavond vervallen en die van zondag om 09.30 uur zou worden verlaat naar 11.00 uur. Putman: ,,Door de nieuwe pastores kan een deel van de vieringen op een ander tijdstip wellicht wél doorgaan.”

Voor de priester en de twee pastoraal werkers die vertrokken zijn, komen nu één priester en één pastoraal werker terug. Beiden moeten dus ook met andere parochies worden gedeeld. Op welke termijn de nieuwe medewerkers beginnen, is niet te zeggen. In de katholieke kerk is er namelijk een tekort aan priesters. Putman hoopt dat de nieuwe priester per 1 juli in dienst treedt. De nieuwe pastoraal werker wordt waarschijnlijk al eerder gevonden.

Parochielid Ida van de Wolfshaar heeft intussen heel wat handtekeningen tégen het nieuwe dienstrooster verzameld. Die gaat ze toch nog aanbieden aan het bisdom Utrecht. ,,Het belangrijkste is dat de tijden van de kerkdiensten op het nieuwe rooster worden bijgesteld”, vindt Van de Wolfshaar. ,,Als dat gebeurt, dan ben ik tevreden.”


bron: De Stad Amersfoort uitgave: 21 mrt 2007
bericht nr. 5593 :  geplaatst op 20-03-2007 en 1021 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken