TERUG
Alpha-cursus
Alpha cursus in Vathorst
GKV Amersfoort

Alpha cursus in Vathorst
AMERSFOORT - Wat is de zin van het leven? Wat gebeurt er als we sterven? Wat houdt het christelijk geloof nu precies in? Voor wie et één of meer van deze vragen rondloopt, is de Alpha-cursus misschien iets.

.

De Alpha-cursus is laagdrempelig, inhoudelijk en leuk en geeft antwoorden op de meest gestelde vragen over het christelijk geloof. Meer dan twee miljoen mensen wereldwijd hebben de cursus gevolgd. In Nederland hebben inmiddels meer dan 100.000 mensen meegedaan. De Alpha-cursus wordt in kerken, scholen, universiteiten, in gevangenissen en thuis aangeboden.

De avond begint met een maaltijd waar u de mogelijkheid heeft de andere cursusleden op een informele manier te leren kennen. Na de maaltijd is er een inleiding waarin een onderwerp betreffende het christelijk geloof wordt uitgelegd. Daarna wordt in groepjes verder gepraat en uitgewisseld. Alle vragen kunnen gesteld worden. Geen enkele vraag op een Alpha-cursus is een domme vraag.

Thema’s die aan de orde komen zijn: Christelijk geloof: saai, onwaar en achterhaald? Wie is Jezus? Waarom is Jezus gestorven aan het kruis? Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof? De bijbel lezen: waarom en hoe? Bidden: waarom en hoe?

Data: Vanaf 21 maart tot en met 6 juni. De eerste avond begint om 20.00 uur.

In het Veenhuisje aan de Veenweg 17 (tegenover Amaliapolder 42) in Vathorst.

Info en opgave: Wilma van den Hee, telefoon 033-4570263 wilmavandenhee@solcon.nl of Carine Snijder, telefoon 033-4532970 cpsnij@tiscali.nl.


bron: De Stad Amersfoort uitgave: 16 mrt 2007
bericht nr. 5574 :  geplaatst op 16-03-2007 en 1417 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken