TERUG
Pastores / Predikanten
Pastortekort in kerk Hoogland
Amersfoort Noord (PKN)

Pastortekort in kerk Hoogland
AMERSFOORT - De rooms-katholieke St. Martinuskerk in Hoogland, een dorp dat is opgegaan in Amersfoort, kampt met een tekort aan pastoraal personeel. Afgelopen maand vertrok een pastoraal medewerker en pastor Roland Putman verlaat de Martinuskerk op 1 juli.


Om het gebrek aan personeel op te vangen was een nieuw dienstenrooster opgesteld. De zaterdagavonddienst kwam te vervallen en op zondag werd de bijeenkomst verlaat van 9.30 uur naar 11.00 uur. Over deze nieuwe planning ontstond onrust onder de parochianen, bevestigt Will ten Hoedt, vice-voorzitter van het parochiebestuur.
Maar volgens hem is het te vroeg om nu al protest aan te tekenen. "Dit was nog maar een eerste conceptvoorstel. We nemen alle op- en aanmerkingen erg ter harte. De kans is groot dat wij het dienstenrooster nog veranderen.’’

Het parochiebestuur is met het aartsbisdom Utrecht - dat bepaalt wie er wordt aangesteld - in overleg over de invulling van de twee vacatures. "Helaas zijn pastors en pastoraal medewerkers niet meteen voorhanden.

Het kost tijd hen te vinden.’’ Financieel is de invulling van de lege plaatsen in principe geen probleem, aldus Ten Hoedt.
 


bron: Ned. Dagblad uitgave: 05 mrt 2007
bericht nr. 5520 :  geplaatst op 06-03-2007 en 1047 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken