TERUG
Kerkconcert
Najaarsconcert Wilskracht op 1 dec 2006
Johanneskerk
AMERSFOORT - Op vrijdag 1 december geeft het Regionaal Concert Orkest Wilskracht (RCOW) in de Johanneskerk een bijzonder concert. Het thema van dit najaarsconcert is ‘Kings & Castles’. Om 20.00 uur opent het RCOW onder leiding van Jean Gruter met ‘The Earle of Oxford’s Marche’.

 

Jean Gruter (1950) studeerde aanvankelijk trompet en piano aan het Utrechts conservatorium. In 1974 sloot hij een dirigentenopleiding af met een staatsdiploma. In de volgende jaren werden hem verschillende prijzen voor directie toegekend. Hij combineerde zijn werkzaamheden als musicus met een studie filosofie aan de universiteit van Amsterdam.In 1978 nam hij deel aan het dirigentenconcours van het WMC in Kerkrade en won daar de zilveren dirigeerstok. Jean Gruter studeerde vervolgens HAFA en orkestdirectie aan het Arnhems conservatorium bij Henk van Lijnschooten en Lex Veelo. Ook volgde hij enkele internationale cursussen onder andere bij Leonard Bernstein in Sleeswijk-Holstein en Roberto Benzi in Parijs. Na het voltooien van zijn opleiding volgde hij enige jaren theorie- en compositielessen bij prof.dr. H. Mesmann. Behalve dirigent van het Regionaal Concert Orkest Wilskracht, is Jean Gruter dirigent van een aantal vooraanstaande Nederlandse harmonie-orkesten en kleinere ensembles.Het Regionaal Concert Orkest Wilskracht is een Symfonisch Blaasorkest dat in 1986 is opgericht met als doel op hoog niveau muziek maken. Een goed en uitdagend orkest voor de betere amateur muzikant met een gevarieerd en breed programma (zowel licht als klassiek).

Het orkest telt momenteel zo’n 55 leden en staat tijdens dit najaarsconcert onder leiding van dirigent Jean Gruter. De musici komen uit Amersfoort, maar ook van ver daarbuiten. Het regionale karakter van het orkest, uit zich dan ook in de aantrekking die het RCOW heeft op muzikanten van buiten Amersfoort, maar ook zeker in de concerten die we geven in de regio.

Naast concerten op verzoek in Amersfoort, maar ook “in den lande”, organiseert het RCOW jaarlijks twee thema concerten: één in het voorjaar tijdens de jaaruitvoering van muziekvereniging Wilskracht en één in het najaar. In de meeste gevallen wordt er dan ook een gastoptreden verzorgd door een solist of een hele groep (zangers, dansers, muzikanten). We proberen hier altijd een zo groot mogelijke variatie in aan te brengen. Dat is leuk voor het publiek en leuk voor de muzikanten.


The Earle of Oxford’s Marche, Gordon Jacob; Beowulf (an Heroic Trilogy), W. Francis McBeth; Canterbury Choral, Jan van der Roost

Pauze

Suite from Hymn of the highlands, Philip Sparke; The Macgillavry March, trad. arr.: Karel Kokelaar; Symphonic Marches, John Williams, arr. Maurice Hamers; Prince Igor, arr. by Sammy Nestico; Sir Duke, Stevie Wonder, arr. Hans Welle; Mac Arthur-Park, arr. David Cole.


Vrijdag 1 december, aanvang: 20.00 uur

Johanneskerk, Westsingel 30

Entree: € 5,00, kaarten verkrijgbaar aan de zaal


bron: De Stad Amersfoort uitgave: 24 nov 2006
bericht nr. 5040 :  geplaatst op 26-11-2006 en 1240 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken