TERUG
Kerk en samenleving
Wereldmaaltijd 17 oktober
Kerken in Amersfoort

Op dinsdag 17 oktober kookt Mirjam Gaasterland een menu voor de wereldmaaltijd. Deze maaltijd in Vathorst is de gelegenheid voor nieuwe bewoners van Vathorst en bewoners van Hooglanderveen om elkaar te ontmoeten en te genieten van gerechten die door medebewoners zijn bereid.


Mirjam Gaasterland heeft voor een paar uur per week een aantal taken van Jos van Oord overgenomen. Daarom vindt zij het leuk om ook een keer te koken voor dit project. Wat het precies gaat worden is nog een verrassing. Normaal gesproken bereidt een bewoner met een buitenlandse achtergrond een maaltijd. Maar het is de laatste tijd erg moeilijk om een kok te vinden. De organisatie wil dan ook meteen een oproep plaatsen voor alle kookliefhebbers met een buitenlandse achtergrond die in Vathorst wonen: trek de stoute schoenen aan en geef u op als kok voor dit seizoen! Het is erg gezellig en u krijgt hulp van diverse vrijwilligers.

De wereldmaaltijd is een uitstekende gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen in Vathorst. Het is een initiatief van de samenwerkende kerken in Vathorst. De Stuifberg, aan de Hoenderberg 45,  stelt haar kantine ter beschikking voor deze wereldmaaltijden. Een paar bewoners met een verstandelijke beperking die aan de Hoenderberg wonen, eten samen met hun begeleiders mee. Totaal is er ruimte voor 24 personen inclusief kokers. Om 17.30 uur bent u van harte welkom, om 18.00 uur eten tot uiterlijk 20.00 uur. Voor volwassenen zijn de kosten 5,00. Jongeren tot 20 jaar betalen 2,50.

Bent u bewoner van Vathorst of Hooglanderveen, wilt u genieten van deze maaltijd en kennismaken met mensen uit uw wijk? Dan kunt u zich aanmelden bij Sigrid Blom, tel. 4530029 of via d.h.j.blom@vathorstnet.nl .


bron: Persbericht uitgave: 09 okt 2006
bericht nr. 4754 :  geplaatst op 10-10-2006 en 2398 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken