TERUG
Welkom
Welkom bij Kruispunt-Vathorst
Kruispunt Vathorst
WIE ZIJN WE? Kruispunt is een geloofsgemeenschap van christenen in de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst, waarin de Protestantse Kerk Nederland (PKN), de Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) en de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) op unieke wijze met elkaar samenwerken.
Kruispunt wil graag een open, gastvrije en aan de omgeving dienstbare gemeenschap zijn. We streven er dan ook naar onze kerkdiensten en activiteiten zo toegankelijk mogelijk te maken zodat gasten zich thuis kunnen voelen.

In alles wat we doen, willen we een heldere Bijbelse boodschap verkondigen en de eer van God en de navolging van Jezus centraal stellen.

De kerk bestaat uit ongeveer 900 leden. De meesten daarvan wonen in Vathorst en Amersfoort-Noord.

 

KERKDIENST

De wekelijkse kerkdienst neemt een centrale plaats in ons kerk-zijn. Elke zondagmorgen bent u van harte welkom in één van onze kerkdiensten van Kruispunt-West en Kruispunt-Oost. In onze diensten zoeken we God en luisteren we naar de boodschap van de Bijbel.

Beide kerkdiensten beginnen om 10.00 uur. Er is oppas voor de allerkleinsten en voor de kinderen van 4-12 jaar wordt (gedeeltelijk) een eigen programma georganiseerd. Voor kinderen uit groep 7 en 8 is er eens per vier weken Tienerkwartier.

We vinden het contact met elkaar erg belangrijk. Daarom is er na elke dienst koffie, thee en limonade. Er is dan alle gelegenheid in een ontspannen sfeer met elkaar na te praten. Uiteraard zijn gasten ook hierbij van harte welkom!

Actuele informatie over de diensten en activiteiten van Kruispunt is te vinden op de website: http://www.kruispuntvathorst.nl/.

 

WAAR KUNT U ONS VINDEN?

Kruispunt komt op de zondagmorgen op twee locaties bijeen.

Kruispunt-West kerkt in het Wellantcollege aan de Bergenboulevard 11 in Amersfoort Vathorst. Kruispunt-Oost komt bijeen in Houtrust aan de Heideweg 23 in Hooglanderveen.

Kruispunt wil een gemeenschap van christenen zijn, waarin de blijde boodschap (evangelie) van Jezus Christus uit de Bijbel als Woord van God centraal staat. Wij geloven dat dit evangelie, gesymboliseerd door het kruis, de leidraad is voor ons leven, voor onze relaties en voor onze betrokkenheid met de wijk Vathorst.

 We proberen dit concreet te maken door:
 • met God, met elkaar en met mensen in de wijk om te gaan;
 • voor elkaar en voor de wijk te bidden;
 • door praktische hulp te bieden waar dat nodig is aan diegenen met wie we omgaan.

We proberen hierbij samen te werken met de andere sociale verbanden in de wijk. We kunnen dit alles alleen doen onder de leiding van de Heilige Geest van God. Hierbij ervaren we de traditie van de gereformeerde belijdenis als zeer waardevol.

De naam Kruispunt
Aan de keuze voor de naam Kruispunt liggen een paar gedachten ten grondslag.
 • Ten eerste is het kruis het symbool van het christendom. Wij geloven en belijden dat Jezus Christus onze Redder is, die door Zijn kruisdood ons met God heeft verzoend, waardoor ons leven verandert, en door Zijn opstanding de dood heeft overwonnen, waardoor ons na dit leven een nieuw, eeuwig leven wacht.
 • De verticale balk van het kruis symboliseert de relatie tussen God en mens, die Jezus door Zijn kruisdood heeft hersteld.
 • De horizontale balk staat voor de relatie van mens naar mens, die door Christus verdiept wordt, zowel in de onderlinge omgang als in de omgang tussen gemeenteleden en inwoners van Vathorst.
 • Daarnaast ligt Vathorst aan een kruispunt van (snel)wegen en is ook de Kruispuntgemeenschap een plek waar de wegen van mensen elkaar kruisen: mensen die keuzes moeten maken, op belangrijke kruispunten staan.

 bericht nr. 4730 :  geplaatst op 05-10-2006 en 2143 maal gelezenOpties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken