TERUG
Kerk en samenleving
ATD Vierde Beweging lokake steungroep Amersfoort
rkamersfoort

ATD Vierde Beweging lokake steungroep Amersfoort

Bij deze willen we u voorstellen de oprichters van de plaatselijke Steungroep: Theo Broere, Henk Commandeur, Bas van der Borg en Christine Bˇhain. Drie enthousiaste Amersfoorters en een inwoner van Soest. Wij vormen de Steungroep van de Beweging ATD Vierde Wereld in Amersfoort en willen u voor een kennismaking uitnodigen.
De eerste kennismaking met donateurs en vrienden van de Beweging is inmiddels geweest op donderdag 22 juni j.l. Na de zomer zijn de volgende ontmoetingen gepland op dinsdag: 5 september, 3 oktober, 14 november en 12 december, om 20.00 uur. De juiste plaats van bijeenkomst wordt nog bekend gemaakt.

Wat doen we tijdens onze ontmoetingen?

 • • nieuws uitwisselen tijdens het drinken van een kopje koffie of thee,
 • • stand van de activiteiten vertellen (17 oktober)
 • • samen een tekst van Joseph Wresinski, oprichter van de Beweging ATD Vierde Wereld lezen en verdiepen. Door deze leuke manier, leren we elkaar en de achtergronden van de Vierde Wereld Beweging kennen.

  Als activiteit van de groep organiseren we een ontmoeting ter gelegenheid van de Werelddag van verzet tegen

  armoede : 17 oktober. Stilstaan bij de ervaringen van slachtoffers van armoede in Nederland en de rest van de wereld, bij hun moed en verzet, en het kiezen om zich samen met hen in te zetten tegen het onrecht van armoede, zijn de thema’s van deze ontmoeting (van 20.00 tot 22.00 uur). Bovendien viert in 2007 de ‘17e oktober’, door de Verenigde Naties sinds 1987 erkend als werelddag van de armoede, zijn 20ste verjaardag. Daarom gaan we deze dag iets publieker organiseren. Wij zullen dit jaar ook daarover praten.

  Als ARMOEDE u aan het hart gaat, dan willen we graag kennis met u maken tijdens een van onze ontmoetingen. U kunt zich bij onze Steungroep aanmelden, als u mee wilt doen. Hopelijk horen wij van u.

  Christine Bˇhain,
  volontaire van de ATD Vierde Wereld Beweging

  Contactadres:
  Postbus 141, 3800 AC Amersfoort.
  T 033 480 01 88
  E christine.behain@atd-vierdewereld.nl met aub een kopie naar:steungroep.amf@atd-vierdewereld.nl


  Zie website www.atd-vierdewereld.nl • bron: Perspectief uitgave:  0 
  bericht nr. 4324 :  geplaatst op 17-07-2006 en 1592 maal gelezen


  Geen gerelateerde berichten
  Opties
  Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

      Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken