TERUG
Diaconaat
Parochies en gemeente Amersfoort werken samen in het Sensorproject
rkamersfoort
Parochies en gemeente Amersfoort werken samen in het Sensorproject

In Amersfoort is een voorbeeld te zien van samenwerking tussen kerk en gemeente. Het project Daadkracht (dat wordt gedragen door vijf Amersfoortse parochies en het R.K.-Armbestuur) gaat samenwerken met de gemeentelijke stichting Ravelijn.
Ravelijn werkt al enige tijd met het Sensorproject voor ouderen. Dit project richt zich op mensen die weinig of geen contacten hebben met andere mensen en dat eigenlijk graag anders zouden willen. Het doel is dan ook om obstakels op te ruimen, waardoor zij zelf meer contacten krijgen.

Met nadruk op de eigen initiatieven. Zo gaan vrijwilligers deze mensen bezoeken en luisteren naar hun stille wensen. Wat is er mooier dan om deze mensen te helpen bij het zoeken naar mogelijkheden om zelf aan meer activiteiten deel te nemen. De weg te effenen waardoor het mogelijk wordt zelf deze stap te zetten.

Daadkracht zoekt voor dit Sensorproject vrijwilligers uit de vijf deelnemende parochies (H. Franciscus Xaverius, H. Geest, H. Kruis, H. Ansfridus, H. Henricus). Mensen die belangstelling heben voor de ander en het leuk vinden om anderen te begeleiden en te ondersteunen.

Mensen die vanuit de parochies zich dienstbaar willen maken voor de samenleving. Er wordt voor het project gedacht aan een beperkte periode vanaf de zomer voor maximaal vijf maanden. Het gaat om zaken als eens in de veertien dagen een bezoekje van anderhalf uur aan een eenzame oudere te brengen. Of om een keer boodschappen te doen met iemand die nauwelijks de deur uitkomt.

De stichting Ravelijn verzorgt voor de deelnemende vrijwilligers een korte basiscursus. Daadkracht zorgt voor een verdiepingscursus. En gedurende het project is er een contactpersoon namens de parochies voor begeleiding en ondersteuning.

Meer informatie over het Sensorproject vindt u in het Amersfoortse kerkblad Perspectief.

Als u overweegt om zelf een van de vrijwilligers te worden in dit boeiende project, en u wilt meer informatie of u wilt zich aanmelden, dan kunt u contact opnemen met Huib Klamer. Hij is projectco÷rdinator namens de vijf parochies. Zijn telefoonnummer is 033 4619433.
bericht nr. 4252 :  geplaatst op 26-06-2006 en 1393 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken