TERUG
Kerk en samenleving
Wereldmaaltijden april 2006
Amersfoort Noord (PKN)

Wereldmaaltijden april 2006
Dinsdag 7 februari was er weer een gezellige wereldmaaltijd in de Stuifberg. Ditmaal had Susan Hoekstra-Julien een Caribische maaltijd bereid voor bewoners van Vathorst en Hooglanderveen.

De wereldmaaltijd is de gelegenheid om nieuwe bewoners te ontmoeten en te genieten van een spannende authentieke maaltijduit een ander land.


 

De volgende maaltijd staat dinsdag 25 april op de agenda. Elke keer kookt er een kok met een niet-Nederlandse achtergrond. Er zijn al heel wat culturen de revue gepasseerd. Iraans, Turks, Marokkaans, Russisch, Italiaans, Jamaicaans, het stond allemaal al een keer op het menu. Susan heeft een multiculturele achtergrond. Ze is zelf in Engeland geboren, maar ze heeft een Italiaanse moeder en een Caribische vader. "Het is een Caribische maaltijd geworden, maar vooral om praktische redenen want ik vind Italiaans ook heerlijk!. Het hoofdgerecht was een Caribische curry met kip, geserveerd met rijst en een salade. Als nagerecht had Susan heerlijk mango kwarktaart gemaakt. Voor de kinderen was er macaroni met kaas en ijs als toetje.

 

Om zes uur was de kantine van de Stuifberg helemaal vol. Eerst vertelt iedereen even zijn naam en adres, en de kok geeft uitleg over de maaltijd. Daarna  wordt de maaltijd geserveerd en komen de gesprekken los. Over en weer wordt er kennis gemaakt met elkaar en Vathorst is natuurlijk een favoriet gespreksonderwerp. De tijd vliegt voorbij en als om half acht de koffie wordt geserveerd is de avond al weer bijna om. "De mensen waren weer enthousiast over de avond, en dat geeft een goed gevoel", zegt Sigrid van de organisatie.

 

De wereldmaaltijd is een initiatief van de samenwerkende kerken in Vathorst. De Stuifberg, aan de Hoenderberg 45, stelt haar kantine ter beschikking voor deze wereldmaaltijden. Een paar bewoners met een verstandelijke beperking die aan de Hoenderberg wonen, eten samen met hun begeleiders mee. Totaal is er ruimte voor 24 personen inclusief kokers.

 

Om 17.30 uur bent u van harte welkom, om 18.00 uur eten tot uiterlijk 20.00 uur. Voor volwassenen zijn de kosten 5,00. Jongeren tot 20 jaar betalen   2,50.  Bent u bewoner van Vathorst of Hooglanderveen, wilt u de volgende keer ook genieten van een speciale maaltijd en kennismaken met mensen uit uw wijk?

Dan kunt u zich aanmelden bij Sigrid Blom tel. 033-4530029 via daan.blom@planet.nl In april wordt de volgende wereldmaaltijd gehouden op 25 april, op  13 juni is de laatste maaltijd van dit seizoen.

Het thema van deze wereldmaaltijden is nog niet bekend. Maar er staan nog heel wat kandidaat koks op de lijst. Het wordt waarschijnlijk een van de volgende internationale keukens: Mexicaans, Indiaas, Surinaams of  Vietnamees. Er zijn nog geen definitieve afspraken gemaakt, dus het blijft nog even een  verrassing. Wilt u weten wie er kookt, neem dan binnenkort even contact op of houd de huis-aanhuis kranten in de gaten.

 

 

 

 


bron: Vathorst Nu uitgave: 15 febr 2006
bericht nr. 3738 :  geplaatst op 15-02-2006 en 955 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken