TERUG
Kerk en samenleving
Wereldmaaltijd in Vathorst
Amersfoort Noord (PKN)

Dinsdag 11 oktober is er weer een nieuwe wereldmaaltijd in Vathorst. Het thema is deze keer herfst. Geen exotische gerechten, maar wel de rijke smaak van een overheerlijk najaarsmenu. De wereldmaaltijd in Vathorst is de gelegenheid om nieuwe bewoners van Vathorst te ontmoeten en te genieten van gerechten die door medebewoners zijn bereid.
Tot nu toe was het de organisatoren steeds gelukt om een kok te vinden met een niet Nederlandse achtergrond. Maar helaas, het bleek voor deze datum wat lastiger te regelen.
Er is echter een goede oplossing gevonden: tijd voor de organisatoren om zelf eens iets lekkers op tafel te zetten. Het was niet moeilijk om een thema te vinden. De herfst is nu echt begonnen en dat is een uitstekende gelegenheid om aan de gang te gaan met paddestoelen en stoofpotten.

"Ik ben gek op koken, dus ik vind het hartstikke leuk om de uitdaging zelf eens aan te gaan", zegt Saskia Vogelaar, een van de organisatoren. "Natuurlijk krijg ik hulp bij het koken. Ik wil ook meteen een oproep doen. Lijkt het je leuk om te koken, heb je een niet-Nederlandse achtergrond en woon je in Vathorst, schroom dan niet om je op te geven als kok. Het is heel gezellig en je staat er zeker niet alleen voor. Er is altijd hulp om samen iets lekkers op tafel te zetten."

Wat staat er deze keer op het menu? Vooraf wordt champignontapenade gemaakt van funghi porcini, champignons, knoflook en olijven geserveerd op geroosterd brood. Het hoofdgerecht bestaat uit een runderstoofpot met paprika, tomaat en uien, gecombineerd met rijst en sperziebonen. Het toetje is een heerlijk stoofpeertje met vanilleijs.

De wereldmaaltijd is een uitstekende gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen in Vathorst. Het is een initiatief van de samenwerkende kerken in Vathorst. De Stuifberg, aan de Hoenderberg 45, stelt haar kantine ter beschikking voor deze wereldmaaltijden. Een paar bewoners met een verstandelijke beperking die aan de Hoenderberg wonen, eten samen met hun begeleiders mee. Totaal is er ruimte voor 24 personen inclusief kokers. Om 17.30 uur bent u van harte welkom, om 18.00 uur eten tot uiterlijk 20.00 uur. Voor volwassenen zijn de kosten 5,00. Jongeren tot 20 jaar betalen 2,50.

Bent u bewoner van Vathorst, wilt u genieten van deze herfstmaaltijd en kennismaken met mensen uit uw wijk? Dan kunt u zich aanmelden bij Saskia Vogelaar, tel. 4612444 of via saskiavogelaar@hotmail.com. In november wordt de wereldmaaltijd gehouden op dinsdag 8 november, het thema is dan Surinaams.


bron: Persbericht uitgave: 30 sep 2005
bericht nr. 3139 :  geplaatst op 30-09-2005 en 1023 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken