TERUG
Pastores / Predikanten
Jos van Oord Even voorstellen
Amersfoort Noord (PKN)

Jos van Oord

Even voorstellen
Dag lezer(es), Ik ben Jos, ik woon in Kattenbroek met Adrienne. Eén zoon is dit jaar naar Amsterdam vertrokken, de ander is bijna weg. Ik werk sinds 1988 als predikant (Prot.Kerk Nederland) in Amersfoort-Noord.

Eerst in Hoogland,daarna in Zielhorst/Kattenbroek, vervolgens in Nieuwland en nu én parttime in Kattenbroek én parttime in Vathorst. Ik ben vooral een opbouwwerker die graag in de eerste bouwfasen van de wijk een bijdrage geef aan een leefbare woonsituatie. Kijk maar naar Vathorst: de kerk zette mij bijna als eerste werker neer om te verkennen en te pioneren.

Uit de koker van de kerken is het welkomstwerk, de buurtavonden en de wereldmaaltijden gekomen. Mocht je soms denken dat de kerk alleen iets is voor zondag, dan weet je nu wel beter. In Vathorst zijn we ook betrokken bij de koffieochtenden in de Brink en bij nieuwe wijkacties die er aankomen

. In het Informatiecentrum ga ik graag 2 keer per maand voor in een viering om 11 uur. We begonnen met 7 en nu zijn we soms met 77.

Er zijn al 15 kinderen gedoopt , de eerste paren uit Vathorst zijn in de kerk getrouwd. Ook weet ik maar al te goed van de sores in de wijk: geldnood, scheiding en dood. Niets menselijks is Vathorst vreemd. Een luisterend oor is dan op zijn plaats..

Ik werk graag in Vathorst. Ik voel me een beetje een prman van het goede verhaal over liefde en recht, over God en wereld. Ik promoot de kerk graag, want ik ben er trots op wat wij te bieden hebben en wat vrijwilligers allemaal doen in de wijk. Mij valt op dat veel mensen bij kerk nog steeds denken aan muffe situaties en duffe gebeurtenissen.

Maar de kerk is gloednieuw, fris en vol elan. Ik hoop dat u er ook van opkijkt. Ik wel in ieder geval!

Eind 2006 is er bij de Brink een kleine kerk waar doordeweeks en zondags veel gebeurt. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd druk in de weer met een huis van cultuur en ontmoeting, ‘de Kamers’, in Vathorst.

Vanaf Zomer 2006 kunt u om de hoek naar de film, een hapje eten (of zelf bereiden), een drankje drinken bij de open haard of een theaterprogramma bijwonen.

Ik heb altijd gedroomd van zo’n huis in Noord. Nu komt het er van.

Fijn voor de mensen in de wijk Kies maar uit: De kunstkamer, de eetkamer, de theaterkamer, de fimkamer,de huiskamer, de werkkamer, de muziekkamer… het is een plek midden in de wijk om even thuis te komen.

Ik hoop u eens tegen te komen in kerk of Kamers, of op straat, in de wijk, bij u thuis.

Jos van Oord (jjvanoord@wanadoo.nl)bron: Vathorst Nu uitgave: 29 aug 2005
bericht nr. 2980 :  geplaatst op 02-09-2005 en 1632 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken