TERUG
Film
Vier spirituele films in najaar
Amersfoort Noord (PKN)

Vier spirituele films in najaar

De kerken van Vathorst organiseren in samenwerking met de Kamers vier filmavonden in het najaar. De films zijn uitgezocht op sterk expliciet aanwezige spirituele/godsdienstige accenten.




De eerste is op 22 september.
De tweede op 27 oktober.

Bewoners uit Vathorst en omgeving zijn welkom!

22 september: The Apostle

Sonny voelt zich al van zijn twaalfde door Jezus geroepen om het Evangelie te verkondigen aan iedereen die zijn levenspad kruist. Zijn wereld stort in elkaar als zijn vrouw overspel pleegt, wil scheiden en hem uit ‘zijn’ kerk zet. Hij gaat door het lint en slaat de minnaar van zijn vrouw dood.

Dan verbrandt hij alle schepen achter zich, ook omdat hij weet dat de politie op hem zal jagen, neemt een nieuwe identiteit aan en laat zich door God leiden naar een nieuwe gemeente die hij uit de grond stampt ergens in een vergeten uithoek van de States.

Zijn nieuwe kerk groeit en bloeit, maar hij weet dat de politie hem ooit zal vinden. In het gevang verzamelt hij alras nieuwe gelovigen om zich heen.

De tweede is op 27 oktober: Luther

Het is toch alweer bijna 30 jaar geleden dat de Engelse regisseur Guy Green zíjn film Luther maakte over het leven van Maarten Luther, op basis van het toneelstuk van John Osborne.

De Engelsman Erik Till werd door Lutherse geldschieters aangetrokken om in 2003 de voortrekker van de Reformatie opnieuw op het witte doek te brengen. We zijn getuigen van een groot aantal highlights in het bewogen leven van Luther: zijn verblijf in Rome, waar hij wordt geconfronteerd met de handel rond relikwieën en aflaten;

het moment dat hij zijn stellingen opspijkert op de kerkdeur in Wittenberg; zijn felle tegenstand tegen de ‘tiende penning’, waarmee paus Leo X de bouw van de Sint Pieter mede wilde financieren; de gewetensnood waarmee de Augustijner monnik heftig worstelde, over het alleenrecht dat ‘Rome’ zou hebben om de bijbel te interpreteren, zijn optreden in Worms: hier sta ik, en ik kan niet anders; zijn huwelijk met ‘weggelopen non’ Katharina von Bora, met wie hij zes kinderen kreeg. Een mooi document over een historisch figuur.

Plaats:Informatiecentrum,
Duisterweg 6, Hooglanderveen
Vathorst. Tijd: 20.00 uur. Entree: € 3



bron: Vathorst Nu uitgave: 27 aug 2005
bericht nr. 2978 :  geplaatst op 02-09-2005 en 1040 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken