TERUG
Huwelijk
> Natuurlijk was Helma Berendse ( 39) liever in een mooi kerkje getrouwd
Amersfoort Noord (PKN)
Natuurlijk was Helma Berendse ( 39) liever in een mooi kerkje getrouwd. ,, Maar dit is onze kerk.

Hier komen we elke zondag en kennen we de mensen die er ook elke zondag zijn. Het is leuker om in je eigen gemeente te trouwen, bij mensen die vertrouwd zijn, dan in een echt kerkgebouw tussen mensen die we niet kennen.’’ Helma ’ trouwde’ afgelopen zondag met haar Peter ( 42) in de kerk, tijdens een oecumenische kerkdienst, geleid door dominee Jos van Oord in het I- centrum aan de Duisterweg in Vathorst.
Dertien jaar geleden is het stel uit Hooglanderveen al getrouwd in het stadhuis van Amersfoort, maar het was er nog niet van gekomen het huwelijk te laten inzegenen in de kerk. Peter en Helma vierden afgelopen januari hun 12,5- jarig huwelijk. Helma: ,, We zeiden: laten we nu dan ook maar een datum voor de kerk prikken.’’ Helma en Peter kozen zelf de liederen voor de dienst uit en dominee Van Oord richtte het woord tot hen. ,, Wij danken U voor de liefde die er al tijden is, voor de liefde waaruit Demi en Maudy zijn geboren,’’ sprak hij onder meer in het gebed uit. Demi ( 10) en Maudy ( 9) zijn de dochters van het bruidspaar. ,, Heel mooi dat zij hier bij konden zijn,’’ vindt Helma. Naast de reguliere kerkbezoekers waren er een kleine veertig familieleden en vrienden van het stel.

’ t Losse
Peter en Helma zijn bepaald geen onbekenden in de kerk in Vathorst, die voorlopig nog gebruik maakt van het I- centrum. Voor en na de diensten op zondag schenken zij er koffie. Helma: ,, We houden erg van ’ t oecumenische, van ’ t losse.’’ De twee hebben elkaar vijftien jaar geleden in Amersfoort ontmoet. ,, Eigenlijk zijn we verre familie van elkaar,’’ verklapt Helma. ,, Peters oma woonde drie huizen verderop en stimuleerde hem contact te zoeken met mij.’’


bron: Amersfoortse Courant uitgave: 26 mei 2005
bericht nr. 2672 :  geplaatst op 28-05-2005 en 1790 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken