TERUG
Kerkmuziek
SEHNSUCHT door het vocaal ensemble Amer Consort op 24 juni 2018
Lutherse Kerk
SEHNSUCHT
door het vocaal ensemble Amer Consort op 24 juni 2018
Op zondag 24 juni om 14.30 uur geeft het Amer Consort een concert in de Lutherse kerk, de Amersfoortse Zwaan midden in het centrum van Amersfoort, op de Langestraat 61. 

Het wordt een bijzonder concert waarin muziek uit de Duitse 19e eeuw (Romantik) centraal staat. Onder de titel “Sehnsucht” worden liederen uitgevoerd van o.a. Schubert, Schumann, Brahms, Mendelssohn. Vol weemoed, verlangen, strijdkracht danwel zielenpijn. De virtuoze pianiste Irina Parfenova zal dit alles vakkundig begeleiden. Muzikale leiding heeft Dirkjan Horringa, vaste dirigent van het Amer Consort.

 

Er staan koorstukken op het programma, zoals Mirjams Siegessesang van Schubert maar ook wordt het koor opgesplitst in diverse kleinere bezettingen. Een dubbelkwartet zingt Brahms’ Waldesnacht en er klinken duetten en trio’s van Schumann, Mendelssohn en Mozart.

 

Een zwaar romantisch koorstuk van J. Rheinberger en een vrolijke waarschuwing tegen list en bedrog van J. Haydn besluiten het concert.

 

Na afloop kunnen bezoekers genieten van een High Tea (dan wel Koffie) met lekkernijen die door de koorleden gebakken zijn. Dit tegen een geringe betaling. Ook de entree wordt luchtig gehouden:

Entree met 1 consumptie: € 10 in de voorverkoop of € 12 aan de zaal (als er dan nog kaartjes zijn…). Jongeren betalen resp. € 5 /€ 6.

 

Meer info en reserveren: www.amerconsort.nl

 

 

 

 

 bericht nr. 19850 :  geplaatst op 22-05-2018 en 188 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken