TERUG
Literatuur/boeken
Ontdek het religieus erfgoed van Amersfoort
de Hoeksteen
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2018-05-25)
Ontdek het religieus erfgoed van Amersfoort
Wist je dat de binnenstad wel 24 kerken, kloosters, kapellen en begraafplaatsen telt? Daarover verschijnt op 18 mei Heilige huizen : Wandelgids religieus erfgoed Amersfoort, geschreven door Jacques Koekkoek (Gilde) en Gerard Raven met foto's van Jos Stöver en dan te koop voor een tientje


. Speciaal ten bate van de verbouwing van De Hoeksteen gaat Gerard de wandeling twee keer lopen.

 

Veel gebouwen ken je vast al, maar er is meer over te vertellen dan je mischien zou denken. Er zijn prachtige verhalen die nauwelijks bekend zijn. Amersfoort werd in de 14e eeuw sterk beïnvloed door een opwekkingsbeweging en vanaf 1444 was het een van de belangrijkste pelgrimssteden. De Hervorming had hier grote moeite om voet aan de grond te krijgen en er waren allerlei groepjes met afwijkende ideeën. Dat verklaart dat de tolerantie in Amersfoort uitzonderlijk groot was.

 

 

In stadswandelingen en rondvaarten hoor je vaak wel over die vroege geschiedenis, maar. eigenlijk nooit de latere verhalen over Afscheiding, Doleantie, Vrijmaking, oecumene, niet-christlijke en alternatieve godsdienstige ideeën. Loop dus mee en hoor een completer verhaal, waarbij je ook van alles kunt vragen.

 

 

wanneer: vrijdag 25 mei en zaterdag 2 juni, 11-12.30 uur

 

waar: Oude Stadhuis, Stadhuisplein 5

 

kosten: € 10,00 per persoon (contant betalen bij de start); na afloop kunnen we samen nog ergens iets drinken of eten.

 

Advies: schrijf je tevoren in, zodat je zeker bent van een plekje! gerardraven@gmail.com of 033 480 8639. Gasten van harte welkom.

 

 

 

 bericht nr. 19844 :  geplaatst op 18-05-2018 en 183 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken