TERUG
Evenementen
Herdenkingsbijeenkomst Soesterkwartier op 4 mei 2018
Emmaus Kerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2018-05-04)
Herdenkingsbijeenkomst Soesterkwartier op 4 mei 2018

Datum: vrijdag 4 mei 2018, 19:00

Locatie:

Noordewierweg 131
Emmauskerk
Amersfoort

4 mei bezinningsbijeenkomst Soesterkwartier Het Nationaal Comit? 4 en 5 mei stelt dit jaar het verzet centraal bij de herdenking. Verzet was geen simpele keuze. ?Vanuit het heden bezien, lijkt het allemaal zo logisch, verantwoord en spannend: er is een vijand, je ziet hoe onrechtvaardig de wereld is geworden en je komt in verzet, vol geheime ontmoetingen en dramatische momenten, waarbij aan het eind van het verhaal het recht zegeviert. ? Maar de werkelijkheid was vaak minder simpel of spectaculair?, aldus Frank van Vree, directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie. Wat leren wij van het verzet toen, in de Tweede Wereldoorlog? Wat betekent dit voor verzet nu?

Om 19:00 u staat de Emmauskerk open voor een bezinningsbijeenkomst. Verhalen over verzet uit 1940-45, uit Bijbelse tijd en uit de actualiteit klinken. Met liederen en een gebed openen we ons voor verzet tegen onheil en onvrede. Dan volgt een stille tocht naar de Joodse begraafplaats aan de Soesterweg.

We gedenken de slachtoffers van de Holocaust en we gedenken de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog. Terug in de kerk wordt de film ?Ondergronds in het Soesterkwartier? gedraaid.

Deze biedt volop gelegenheid voor eigen verhalen en nagesprek. (georganiseerd door Westerkerk, Keistadkerk, Henricusgemeenschap, Bij Bosshardt/Leger des Heils, Buurtkerk en Emmauskerk)

 

 

 bericht nr. 19792 :  geplaatst op 25-04-2018 en 210 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken