TERUG
Evenementen
Voorjaarsconventie CWN
CWN
Voorjaarsconventie CWN
wo 9 mei 2018 - zo 13 mei 2018
De sprekers op de voorjaarsconventie van CWN en CWJ zijn bekend. De Amerikaanse auteur Shane Claiborne verzorgt twee lezingen en een workshop rond het thema 'Upside Down'. Ook theoloog Erik Borgman spreekt, evenals bankier en predikant Ruilof van Putten.


 

Het thema voor de voorjaarsconventie 2018 is Upside Down. De conventie vindt plaats in het Twentse Delden in de week van Hemelvaart, van 9 tot en met 13 mei.

Shane Claiborne

Spreker Shane Claiborne, grondlegger van de neomonastieke beweging Simple Way, staat voor een radicale invulling van het christelijk geloof. Als zoon van een Vietnamveteraan koos hij voor een leven van geweldloosheid en genade. Hij schreef er diverse boeken over. Claiborne zal op donderdag en vrijdag spreken over 'The Irresistable Revolution' en over 'Christianity as a Lifestyle'. Claiborne wordt gezien als een toonaangevend christelijk denker. Omdat hij niet vaak in Nederland spreekt, zullen zijn lezingen worden bijgewoond door tientallen predikanten uit de Nederlandse kerken. 

Erik Borgman

Te gast op zaterdag is Erik Borgman, hoogleraar theologie van de religie aan de Universiteit van Tilburg. Over het thema Upside Down zegt Borgman: “Zijn leven lang doorbrak Jezus grenzen. Met Pasen de grens tussen leven en dood, met Hemelvaart de grens tussen aarde en hemel, met Pinksteren de grens tussen buiten en binnen. De Heilige Geest verzamelde zijn bange leerlingen en deed hen opnieuw spreken. Ook wij zullen ongehoorde dingen zeggen als wij ons opnieuw door hem laten aanspreken.” 

Kinder- en jongerenprogramma

De Voorjaarsconventie 2018 begint op woensdagavond 9 mei en duurt tot  zondagmiddag 13 mei. Het programma is gericht op gelovigen en zoekers uit alle christelijke kerken; iedereen is welkom. Op het programma staan vieringen, lezingen, theater, muziek en workshops. Daarnaast is er tijd en ruimte voor ontmoeting en gesprek. Kinderen en jongeren volgen hun eigen programma, verzorgd door een groot aantal enthousiaste jonge stafleden.

CWN en CWJ

CWN (Charismatisch Werkverband Nederland) is oefenruimte voor het leren kennen, ervaren en delen van de Heilige Geest. CWN is een actieve netwerkorganisatie binnen kerkelijk Nederland. CWJ is de jeugd- en jongerenwerkgroep van de CWN. Zie ook: www.cwn-cwj.nl.

 

Locatie

Delden

Website

http://www.cwn-cwj.nlbericht nr. 19777 :  geplaatst op 20-04-2018 en 187 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken