TERUG
Tentoonstelling
Grote belangstelling voor de tentoonstelling 175 jaar Inham
de Inham
Grote belangstelling voor de tentoonstelling 175 jaar Inham


Grote belangstelling voor de tentoonstelling 175 jaar Inham
Afgelopen zaterdag 14 april was het dan zover: de officiële opening van de tentoonstelling ‘Het verhaal van de 175-jarige Inham’.
Onder belangstelling van ruim honderd gasten, wordt in de kerkzaal de film gedraaid van de wandeling met de Statenbijbel onder de arm, van Coelhorst naar de Ham. De Bijbel wordt door Bertus Wernsen de kerkzaal ingedragen en op zijn plaats gelegd.
Meneer Rooke, als oudste lid van de kerk, houdt een mooie toespraak over 175 jaar historie van de kerk. Vervolgens loopt hij naar een openingsbord van de tentoonstelling om deze te onthullen. De foto’s op het bord worden eerst uitvoerig bekeken. Hierop staan foto’s van de mensen die het langst buren van de kerk in Hoogland zijn geweest. De deuren naar de tentoonstelling gaan open en meneer Rooke verklaart daarbij de tentoonstelling voor geopend.
De gasten gaan kijken en praten na onder het genot van een kopje koffie of thee, later gevolgd door een drankje en een hapje. Men is onder de indruk van het vele werk, de foto’s en de teksten erbij. Er is veel te beleven en te zien en de verhalen komen los.
Door de week is er belangstelling van zo’n 30 tot 50 bezoekers per dag. Met een plattegrond in de hand bekijkt men het geheel. Er is zoveel te zien, dat de bezoekers vaak wel meer dan een uur blijven, enkelen komen nog een keer terug omdat ze nog niet alles hebben gezien.
Maandagochtend is er een klas van de Berkenschool geweest, ze kregen een aantal quizvragen en degenen die de meeste antwoorden goed hadden, kregen een jubileumpen als prijsje.
Op dinsdagmiddag kwam de ouderensoos op bezoek. Ook zij kregen een quiz, maar dan met moeilijkere vragen. Het was een gezellige middag.
Er zijn de hele week jubileumartikelen te koop, zoals pennen, ansichtkaarten en wijn.
Ook is er veel belangstelling voor het jubileumboek. Het is een voorlopige uitgave en er liggen bestellijsten voor het definitieve boek.
Het jubileumboek ligt nog tot half mei ter inzage in de kerk en het zal in de maand juni worden uitgegeven. De prijs van het boek is € 20,--
U hebt het nog niet besteld en hebt er wel interesse in? U kunt het boek ook bestellen via 175jaar@inham.net Namens de “tentoonstellingsgroep”, Marieke Coster
     


bericht nr. 19775 :  geplaatst op 20-04-2018 en 170 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken