TERUG
Evenementen
OPMERKELIJKE INTERNATIONALE SPREKERS TIJDENS CELEBRATE
KCV
OPMERKELIJKE INTERNATIONALE SPREKERS TIJDENS CELEBRATE
Paus Franciscus roept de wereldwijde Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) op om de ervaring ‘gedoopt te zijn in de Heilige Geest’ te delen met iedereen in heel de Kerk. Het komende Celebratefestival geeft daar invulling aan. Iedereen is welkom.


De paus adviseert in alle parochies de vorming tot leven in de Geest te organiseren. Op 1 mei zal Charles Whitehead uit Engeland in Voorthuizen in een vormingsprogramma komen uitleggen waarom paus Franciscus dit zo belangrijk vindt. 

Whitehead is zelf een van de meest prominente vertegenwoordigers van deze Vernieuwing, waar wereldwijd meer dan 100 miljoen katholieken bij betrokken zijn. Op 2 en 3 mei spreekt Whitehead in sporthal De Voorde in Voorthuizen tijdens het Celebratefestival, dat daar 28 april begint. In de nieuwe editie van het tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aardevertelt hij over zijn eigen gedoopt worden in de Heilige Geest, waarbij een kleine oecumenische groep christenen een belangrijke rol heeft gespeeld. Paus Franciscus benadrukt opvallend sterk de oecumenische geboortegrond en rol van de KCV (zie 0427 op www.stucom.nl)

 

Bij het Celebratefestival en in heel de KCV is er een opmerkelijk harmonieus samengaan van de inbreng van paus en bisschoppen en van wat charismatische bewegingen buiten de Rooms-Katholieke Kerk te bieden hebben. Op de zondag van het festival gaat hulpbisschop mgr. Th.C.MHoogenboom voor in de eucharistieviering (aanvang 9.00 uur) en is even later de uit Frankrijk afkomstige evangelische prediker Carlos Payan een van de sprekers.

Getuige zijn Facebookpagina gaat het er bij hem soms wel erg enthousiast aan toe. In Parijs was hij pionier in oecumenische verzoeningsbijeenkomsten metkatholieke bisschoppen, waarin wederzijdse voetwassing een onderdeel was.

 

Meer: www.celebratefestival.nl en www.kcv-net.nl

 

 

 

Het tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde dat 21 april uitkomt, is grotendeels gewijd aan de doop in de Heilige Geest en het komende Celebratefestival.

 

Meer: http://www.kcv-net.nl/vakantieconferentie-celebrate/celebrate-2015/kort-overzicht-programma-en-praktische-informatie-2018; 

 

over Charles Whiteheadhttp://www.kcv-net.nl/bouwen-aan-de-nieuwe-aarde/doel-en-inhoud/wetenswaardigheden/2018/aartsbisschop-over-charles-whitehead en http://www.kcv-net.nl/meer/vorming/aanbod/toerusting/vormingsdag-met-charles-whitehead-1-mei-in-voorthuizen

 

over Carlos Payan http://www.kcv-net.nl/bouwen-aan-de-nieuwe-aarde/doel-en-inhoud/wetenswaardigheden/2018/carlos-payan-en-paus-franciscus en https://www.facebook.com/carlos.payan.14;

 

over de nieuwe Bouwen aan de Nieuwe Aarde http://www.kcv-net.nl/bouwen-aan-de-nieuwe-aarde/doel-en-inhoud/in-deze-editie/2018-2-doop-in-de-heilige-geest.

 

 

 

 bericht nr. 19766 :  geplaatst op 17-04-2018 en 148 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken