TERUG
Jongeren
Jongerenklooster voor jongeren die stilte en rust zoeken
Org.Nederland
Jongerenklooster voor jongeren die stilte en rust zoeken Bron: nos op 3 / jongerenklooster.nl

DIEPENVEEN - In het voormalige trappistenklooster Sion in Diepeveen, bij Deventer opent in september een Jongerenklooster, Nieuw Sion. In een filmpje van NOS op 3 vertelt een van de aspirant bewoners waarom ze hiervoor kiest.

Me"Weg van de hectiek. Al die appjes en sociale media. We zijn continu overprikkeld. Ik word er soms gek van. Ik hoop hier skills aangereikt te krijgen om die rust en stilte ook mee te nemen naar het dagelijkse leven,"  vertelt Deborah van 25.

Afbeelding Jongerenklooster filmpje
Deborah, afbeelding: NOS op 3

Het Jongerenklooster is een plek waar vijftien jonge mensen (tussen de twintig en dertig jaar oud) kortere of langere tijd kunnen verblijven. Er zijn gemeubileerde kamers die twee tot twaalf maanden beschikbaar zijn zijn, afhankelijk van hoe lang de jongeren er willen wonen.

Geen volledig monnikenbestaan

Leven in het Jongerenklooster is leven op het ritme van de getijden: vaste momenten op de dag waarop je je werk je werk laat, en naar de kapel gaat voor het getijdengebed. Heilige melodieën en gewijde stiltes zijn de ankerpunten van de dag. Daarnaast werk je, studeer je, schrijf je je scriptie af of doe je klussen in het klooster. Een volledig monnikenbestaan is het dus niet, ook Debora blijft wel gewoon werken. "Dat vind ik wel fijn. Ik blijf in de maatschappij. Dat is voor mij een reden om het te doen. Hier verweeft het zich mooi in elkaar. Maar die rust lijkt me een verademing."

De bewoners vormen een gemeenschap met de andere jongeren en de vaste begeleiders, er wordt onderling gesproken over je plek in de wereld, ieders overtuigingen en  twijfels, leven en geloof; Er komt elke week een interessante gast mee-eten en een avond verzorgen.

Jongeren hoeven niet gelovig te zijn om in het Jongerenklooster te kunnen wonen. De oprichters geloven wel.  Op de site staat te lezen: "Maar ook wij kennen niet alle namen van God, en we weten al helemaal niet in welke gedaante hij zich aan jou wil voordoen. Dus als je met ons wilt meevieren en meezoeken, ben je welkom."

Bekijk het hele filmpje op  NOS op 3 
Meer over het jongerenklooster: www.jongerenklooster.nl


bron: nos op 3 / jongerenklooster.nl uitgave: 11 apr 2018
bericht nr. 19748 :  geplaatst op 11-04-2018 en 195 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken