TERUG
Evenementen
Eerste uitreiking Willem Vogelprijs
Bergkerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2018-04-21)
Eerste uitreiking Willem Vogelprijs
De eerste Willem Vogelprijs wordt uitgereikt op zaterdag 21 april 2018 in de Bergkerk in Amersfoort. Dat gebeurt tijdens het negende Oecumenisch Liedfestival. Met de prijs wordt een compositie bekroond van een (kerk)musicus op drie nieuwe liedteksten van theoloog/dichter Sytze de Vries.

Eerste uitreiking Willem Vogelprijs


Datum:

zaterdag 21 april 2018, 13:00

Locatie:

Dr. A. Kuijperlaan 2
Bergkerk
Amersfoort


Om de gedachte aan Vogel levend te houden en in zijn spoor verder te gaan is de Willem Vogel-prijs in het leven geroepen. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van duizend euro. De winnaars van de tweede en derde plaats ontvangen respectievelijk vijfhonderd en 250 euro. De winnende liederen worden op het Liedfestival uitgevoerd samen het met Vocaal Theologen Ensemble onder leiding van Hanna Rijken.

De jury bestaat uit: Christiaan Winter, kerkmusicus en opvolger Willem Vogel; Hugo Vogel, musicus en zoon van Willem Vogel; Erick Versloot, predikant en musicus.

Het Oecumenisch Liedfestival wordt georganiseerd door stichting De Vertaalslag. Deze stichting wil literair en muzikaal erfgoed vertalen naar een hedendaags idioom. Daarbij richt de Stichting zich vooral op het werk van theoloog/dichter Sytze de Vries.

Het festival in de Bergkerk in Amersfoort duurt van 13.00 uur tot 17:30 uur. Opgave voor het festival kan per mail: info@liedfestival. Toegang 17,50 euro (bij reservering en betaling vooraf) of 20,00 euro (aan de kerk)bericht nr. 19747 :  geplaatst op 10-04-2018 en 220 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken