TERUG
Evenementen
Paasprogramma van 29 maart t/m 1april
Veenkerk
Veenkerk
Paasprogramma


De week van vieren start met de Palmpasen-viering op 25 maart. Feestelijk, hoopvol, nog bijna na´ef stappen we de stille week in.


De kinderen kunnen hun Palmpasenstok versieren. De grote mensen zingen en bidden van een koning die komt... 

We lachen en dansen, maar voor hoe lang nog?

 

Langzaam worden we ons bewust van de ernst van de situatie. In deze week zijn op verschillende plekken vespers, die ons helpen stil te worden voor wat komen gaat.

 

Op donderdag 29 maart zal er in de Kroon the Passion worden vertoond. De muziek en de manier van vertellen van dit prachtige verhaal roept bij menigeen veel emoties op. Het gaat over vriendschap en verraad, over dood en leven, over liefde en haat...alle emoties die bestaan in een mensenhart en tussen mensen onderling. Ze worden aangeraakt, een voor een... we staan open om op vrijdag onze eigen passie te beleven.

 

Zoals elk jaar ook dit jaar in de Veenkerk een indrukwekkende viering op Goede Vrijdag. Ons verhaal van vandaag wordt verbonden aan het verhaal van Jezus aan het kruis. Wie was hij? Was hij slechts een schim uit het verleden? Is het een verhaal van toen en ooit? Of gaat het over ons? Ik geloof dat laatste. 

Deze Goede Vrijdag zal Albert Klein Kranenburg de rol van Jezus vervullen. Door middel van liederen, en indrukwekkende teksten voorgedragen door gemeenteleden komt het verhaal pijnlijk dichtbij. 

Goede Vrijdag op 30 maart.

We starten om 20 uur.

 

Zaterdag om 21 uur komen we weer samen... ons hart zwaar van verdriet. Om onszelf, om een geliefd mens die we missen of waar we ons verbonden mee weten... het is rouw en rauw... In het donker komen we samen... de muziek die we horen streelt zachtjes langs onze wangen de tranen droog. 

Van buiten horen we een stem... en een kwetsbaar, maar vastberaden vlammetje dans in de lentewind. Het licht is sterker! Het leven is de liefde waard gebleken! 

Om te dat te vieren horen we oude verhalen over licht in het donker, doortocht en bevrijding om als climax te horen: het is Gods geest die levend maakt. Ook jou, u en mij! Ieders naam wordt genoemd en met doopwater aangeraakt.

Vol van leven gaan wij naar buiten... dichterbij het mysterie kun je haast niet komen! Het voelt nog als een geheim dat we delen...

 

De volgende morgen op 1 april (geen grap) om 10 uur kunnen we het niet voor ons houden! Halleluja! Jezus leeft... Hoe? Geen idee... maar het voelt zo intens! Het is niet geëindigd in de dood... dat alleen al is genoeg reden om op te leven en op te staan en op te trekken de wereld in en door!

Een feestelijke en aanstekelijke viering is het. Vol met muziek en plezier. 

Ik hoop van harte dat jij, dat u de mogelijkheid hebt om deze week met ons mee te beleven. Maakt niet uit wie je bent of wat je gelooft, of niet gelooft... maak het maar gewoon mee. Je bent van harte welkom!

 

Ds Rolinka Klein Kranenburg

 bericht nr. 19682 :  geplaatst op 14-03-2018 en 262 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken